Hur att måla över en kromyta

Måla över krom och gör det fastnar på lång sikt kräver en särskild beredning process. Det finns en värld av färger du kan använda för att anpassa dig bilens krom och gör det mycket speciella, eller kanske du vill måla något annat runt ditt hem som är gjord av krom. Processen kommer att vara densamma. Innan du målar över krom, bör du också först reparera eventuella skadade områden på krom bit. Saker du behöver
tvål och vatten
Olika gryn sandpapper, 120-220-320-600 (60-grit tillval om du behöver komma under några repor eller gropar) katalog Dremel kvarn (valfritt om du behöva slipa nedan gropar i krom) katalog Skyddsglasögon om gör något slipning
självetsande primer i sprayburk
Hög bygga primer i sprayburk
Automotive sprayfärg färg
Klarlack i sprayburk (heavy-duty formel utformad för hjul) katalog Paper målare ansiktsmask för att täcka näsa och mun, eller andningsskydd
Rena trasor bomull eller klibbduk
Fin Rubbing och vax applikator

Visa fler instruktioner
1

Tvätta krom bit med grundläggande tvål och vatten och torka noga
2

Sand hela pjäs med 220 -. 320-slippapper och använd 120 - eller ens 60-grit för specifika områden om du har djupare ärr, rost eller gropar. Du måste komma under några skadade fläckar. En grop i krom lämnas ensam kommer att dyka upp på nolltid och förstöra din färg. Du kan även behöva använda en slipmaskin om 60-slippapper inte kommer att få dig nedanför skadan. Uppföljning på hela stycket med 320-slippapper, du målsättning är att ha minimala repor från föregående sandpapper slutade med en 320-grit finish. Använd alltid skyddsglasögon när du använder en slipmaskin.
3

Fyll i alla låga punkter i metall från djupa slipning eller malning antingen med flytande stål ur en tub eller inglasning förening om fyllningen i området är mindre än 1/8-tums djup. När föreningarna är torr, sand nivå till den ursprungliga ytan med en tyngre grus och följa upp med 320 grit.
4

Använd en ren trasa av klibbduk, torka bit bort för att helt ta bort all slipdamm och sedan torka av pjäsen med antingen thinner eller vax remover.
5

Sätt på din ansiktsmask och spraya hela stycke med självetsande primer. Två lätta till medeltunga rockar kommer att göra. Låt torka mellan strykningarna. Denna speciella primer griper till metallen och förbereda dig för regelbunden grundfärg och måla.
6

När självetsande primern är torr, spraya 02:58 skikt av hög bygga primer över det, alltid låta varje lager torka innan du applicerar en annan.
7

Inspektera bit visuellt och även genom att gnugga handen över det, och använda kitt inglasning plats att fylla i eventuella kvarvarande brister eller hål i primern när det är torrt. Du kan få en bättre känsla för brister om du bär en trasa handske och köra handen över pjäsen långsamt
8

Sand någon glasyr ned med 220 -. Eller 320-slippapper och sedan slipa hela stycket, inklusive kanterna, med 600-slippapper så att du hamnar med en mycket slät yta. Var noga med att slipa ner några körningar du kan få från primern. Chips eller brister kommer att visa upp ännu mer när färg appliceras, så spendera tid här att få en slät yta.
9

Torka pjäsen igen antingen med thinner eller ett vax och fett remover. Alla oljor, damm eller skräp på pjäsen precis innan målningen kommer att påverka din lack på ett negativt sätt. Du vill inte ta bort primern, så bara en gång-over bör räcka.
10

Spray 2:58 lätta till medeltunga skikt av färg, är mycket noga med att inte låta färgen run . Munstyckshuvudet bör vara ca 8 till 10 inches från målet, och det är bättre att spraya i jämna skurar istället för att hålla munstycket ner hela tiden, vilket skulle mer sannolikt att ge dig kör och tunga fläckar. Om du utvecklar några körningar, måste du vänta tills färgen är helt torr - förmodligen den nästa dag - och sand rinner ner med fina korn av 1000 till 1500, sedan respray pjäsen
. 11

Spray 02:58 skikt av klarlack yta över din färg när den har torkat minst 15 till 30 minuter. Se till att du har bra belysning för detta, eftersom det klart inte kommer att visa en färg att följa men bara ett sken på de besprutade områdena. Ibland måste du följa ditt arbete från en vinkel.
12

Låt klarlack torrt under två till tre dagar, och sedan kan du använda en mycket fin gnugga förening för att ge dig en mycket slät, platt slut, vilket kommer att ta bort alla små skavanker, körningar och stötar från klarlack. Föreningen kommer också att ge en strålande glans. Applicera föreningen med ett vax applikator, låt ställa en minut eller två, och sedan polera för hand (eller du kan välja att använda en effekt buffert med en ull pad om det är en större bit). Du kan nu också använda din favorit vax efter föreningen att ytterligare förbättra glans och erbjuda mer skydd för din finish.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91834.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.