Varför Luta Racers hjulen på sina bilar?

Tuning en racing bilar suspension är en mycket svår balansgång som innefattar att placera hjulen i precis rätt vinkel för att ge maximal kurvtagning grepp och rak linje stabilitet. De tre huvudsakliga sätt att luta en bilens hjul är genom camber, toe och caster. Var och en har en annan effekt på suspensionen och måste justeras på millimetern för perfekt balans. Camber

Camber hänvisar till den vertikala vinkeln hos hjulet sett från framför en bil. Om camber är negativt, då den övre delen av hjulet kommer att luta mot bilen. Det motsatta gäller för positiv camber. Negativ camber ökar typiskt kurvtagning grepp eftersom den kompenserar för den positiva camber som genereras under körning.
Toe

Toe in och tå ut avser den riktning av de ledande kanten av framhjulen. Om du står upp rakt och titta ner på fötterna och peka tårna mot varandra, är att motsvarande toe in på en bil. Om du pekar tårna något ifrån varandra, är att motsvarande en tå ut. Toe i ökningar rak linje stabilitet, medan toe ut ökar styrrespons.
Caster

Caster hänvisar till vinkeln mellan den vertikala axeln och fjädring är styraxeln . Det är lätt visualiseras medan du tittar på framhjulet en chopper motorcykel, som har en ganska stor vinkel skillnad från den vertikala axeln. Positiv camber, såsom den som används på en motorcykel, ger riktad styrning stabilitet.
Däckslitage

Justeringar camber, toe och caster ha en negativ inverkan på däckslitage . Eftersom vinkel bort från de vertikala ökar, kommer däcket i kontakt med marken på ett sätt annat än det var avsett, så däcket slits ned snabbare.
Grip

Camber, toe, och justeringar caster alla arbeta mot ett mål: däckens grepp. Genom att justera vinkeln på däcket, skapar du en bättre kontaktyta med marken och öka kurvtagning grepp, vilket i sin tur ökar kurvtagning hastighet och i slutändan leder till snabbare varvtider.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91817.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.