Fördelar och nackdelar med en Cowl Induktion Race Hood

Cowl induktion har använts sedan de tidiga dagarna av Grand Prix racing i 1910. Denna metod är en beprövad, om än något antikverat, sätt att göra hästkrafter. Insugningskanaler i motorkåpan huvar använder en efterblivet-facing scoop i huven att rita i vissa av den svala, högt-tryck luft som samlar på vindrutan vid fart. Though en ordentligt engineered kåpa-induktion-systemet ser bra och fungerar bra, det finns ett antal alternativ tillgängliga på den marknaden som inte bär många av denna systemets: s nackdelar. Power Functions

som en bil stämplingar genom den stagnerande luft vid hög hastighet, finns det ett antal av områden som tenderar att ackumuleras high-tryckfickor. Den främre stötfångaren, grille, billyktor, vindruta-och wheel-väl är de vanligaste områdena.

Eftersom motorer gör mer makt med sval utanför luft än den varma omgivande luften funnit i motorns bay, verkar det logiskt att knacka dessa high-tryckfickor till foder luft till motorn. Förutom att sänka luft temperaturen, ökning av lufttrycket runt ett intag artificiellt crams mer luft i motorn än den statiska luft kunde, är vilken liknar hur en kompressor funktioner.


Andra Funktioner

insugningskanaler i motorkåpan huvar används för ett antal andra skäl as well, prime amongst vilka är intag clearance och kylning. Eftersom många prestanda intag (särskilt de som funnit på carbeurated fordon) är mer högväxt än lager, kanske det inte finnas tillräckligt med utrymme under huven till passformen en luft renare.

Den andra accessorisk-funktionen av kåpa huvar har att göra med kylning . Though dessa huvar ritar i sval luft medan vid hastighet, när man tomgång eller cruising vid låg hastighet de går från intag att uttömma. Eftersom prestanda bilar tenderar att producera överskott värme när man tomgång, kan den förmågan att ventilera varm luft från motorn bay vara skillnaden mellan en rolig natt ut och en smält motor.



Aero Effects

insugningskanaler i motorkåpan huvar kan hjälpa till för att jämna den airstream passerar över en bil at hastighet, men kan vara mer av en förfång till hög-speed hantering än något annat. Om vindkåpan induktor inte förslutits till intaget, kan huven trycksätta faktiskt motorrummet vid höga hastigheter. Detta kan lyft framsidan av bilen en aning, vilket orsakar en farlig understyrning skick vid hastigheter över 150 mph.


Nackdelar

Den huvudsakliga restitutionssystem till en kåpa induktion huva är väder . Även om vissa huvar finns tillgängliga med manuella bypass-ventiler och fånga kokkärl för vatten, många väljer de billigare alternativ som inte gör det. Även i huvar som har dessa funktioner, kanske viss vatten arbeta sin väg in i intaget, särskilt om det finns en plötslig och svår regnstorm och ägaren inte kom ihåg att öppna den bypass.



Alternatives /Lösningar

Cold luftintag som ritar luft från hjulet-brunnarna bär många av de samma fördelar av en kåpa-induktion set-up, utan de vädret bekymmer eller aerodynamiska funderingar. Dessa intag också tenderar att vara en great deal billigare än cowl hoods, men kommer inte att vinna dig några häftiga punkter vid den lokala kryssningen-in.

So-kallade är "ramma-air" set-ups leds mot en framåt-vetter inlopp i den främre stötfångaren eller grill, eftersom dessa områden upplever mycket luft större tryck än den sluttande vindrutan. Med den högra kanalisation, kan ett ordentlig bagge-air tube vara upp till 25 procent mer effektivare än en kåpa induktion huva och kan faktiskt generera så mycket såsom 2 till 3 psi av boost vid mycket hög hastighet.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91696.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.