Hur man testar en Titan Dyno

Dyno tester utförs på en mängd olika fordon för att fastställa prestanda information om motorerna. Nissan Titans är kraftfulla pickup-truck som används för bogsering och dra. Testa Titan dyno hjälper dig att förstå de vridmoment, hästkrafter och avgastemperaturer för din lastbil, vilket gör att du kan modifiera fordonet för att öka motorns prestanda. Saker du behöver
Dynamometer
Fan
Magnetisk silver-fodrad
tejp
Visa fler instruktioner
1

Fyll en preliminär utvärdering av Nissan Titan göra Kontrollera att det inte finns några läckor och att alla vätskenivåer och ringtryck är rätt.
2

Tillbaka upp Titan så så att bakhjulen är vinkelräta mellan de två rullarna i dynamometern. Tillbaka upp så rak som möjligt för att garantera en korrekt och säker behandling.
3

Välj "Down" alternativ från "Safety"-menyn för dynamometern. Detta kommer att släppa rullarna. När rullarna har sjunkit, satte Titan i "drive", och lätta på bromsen. Detta gör att hjulen snurrar något tills trucken är centrerad på rullarna av dynamometern. Sätt tillbaka lastbilen i "park" och stäng av motorn.
4

Förbered Titan för provet av band det säkert till dynamometer med mätarens remmar. Fäst remmen på varje sida av dynamometern på trucken ram eller dragkrok på den motsatta sidan av lastbilen, så att banden korsar varandra, vilket ger extra säkerhet. Crank varje band för att dra åt den tills trucken inte kommer att flytta på dynamometern, men inte så hårt att det finns spänningar. Fäst den främre remmen på framsidan av ramen och veva tills det är säkert. Placera hjulet chocker på de två främre däcken och fäst dem på golvet för att skydda dem under testning. Placera utblåsslangen över avgasröret så testområde fylls inte med avgaser. Sätt en stor fläkt framför bilens kylare och slå på den, för att undvika överhettning under testningen.
5

Fäst alla mätare och kablar till insidan av lastbilen. Placera en remsa av magnetiskt silver-fodrad tejp på exakt remskiva och montera den optiska sensorn bredvid den, så ögat av sensorn är vänd mot bandet. Kläm fast tändstift meter till tändstiftet.
6

Starta trucken. Välj "Calibration" från dynamometern menyn, välj sedan "Dyno parametrar." Detta kommer att öppna ett nytt fönster med information om varje test som du kan utföra med dynamometern. Kalibrera RPM mätaren genom att välja 2500 RPM från denna meny, sedan byta in bilen i "drive" och få upp RPM mätare på bilen tills den når 2500 rpm, välj sedan "OK" på dynamometern. Detta kalibrerar dynamometern för din Titan.
7

Välj "Test" från dynamometern menyn, välj sedan "Performance". Välj det test som du vill utföra på Titan. Det finns många tester som kan ge dig vridmoment, hästkrafter och power-kurvan siffror. Mata in uppgifter för att slutföra testet, inklusive vikten av bilen och start-stopp-hastighet. Start-stopp-hastighet kan vara någon siffra, men testning vid 60 och 80 km /h är i allmänhet ett bra fönster för testning.
8

Välj "Starta Test" och sedan börja accelerera bilen tills du uppnår start-stopp-hastighet som du skisserade i de mätparametrar.
9

Upprepa denna process med alla dynamometerprovning alternativ som du önskar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91611.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.