Hur man skapar en snabb bil

Oavsett om det är genom att lägga hästkrafter eller minska i vikt, gör en bil snabbare är en populär aktivitet för de flesta bilentusiaster. Oavsett om du har en stor budget eller en liten budget, det finns oftast flera sätt att möta behovet av snabbhet. Här är en översikt över de åtgärder som behövs för att göra din bil snabbare, men omfattar inte specifika installationsanvisningar, eftersom olika märken och modeller varierar i allmänhet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
specialiserade fordonsindustrin verktyg
Visa mer Instruktioner
1

Lägg strömmen till motorn. Varje bil, särskilt om det fortfarande är i original specifikation, kan dra nytta av tillägg av delar som kommer att göra det snabbare. Börja med att installera en större diameter kall luft intag för att ge kallare, tätare luft till motorn. Efter det, byt grenröret och avgassystemet med en mer lättflytande rörformade header och större diameter avgaser. Om du har en bil med modern elektronik, installera en omprogrammerad ECU (Electronic Control Unit) eller datorchip för mer hästkrafter och vridmoment. Om du vill bli riktigt extrem, är en kompressor eller turbo ett idealiskt sätt att lägga mycket kraft till din motor. Båda dessa metoder använder forcerad induktion, som tvingar mer luft in i motorn för mer kraft. Kom ihåg dock att detta är ganska dyrt (oftast minst flera tusen dollar) och bör göras av en professionell butik för bästa resultat. Du kan också bygga bilens motor med större kolvar som ökar motorns slagvolym, en hetare kamaxel som gör mer effekt och låter motorn rev högre och en portade och polerat huvud.
2

Gör bilen går runt hörn fortare. En snabb bil är inte bara om att gå snabbt i en rak linje, utan om att gå snabbt runt hörn också. Plus en bil som hanterar bättre är lättare att kontrollera. Börja med att installera lägre, styvare fjädrar, vilket minskar krängning och sänka tyngdpunkten för en mer flexibel chassi. Para fjädrarna med justerbara prestanda chocker från ett företag som Koni. Dessa kan vara justerbar samt så att du kan ringa på den perfekta kombinationen av rida och hantering. Större krängningshämmare är nästa logiska steg och kommer drastiskt att minska krängning vid snabb kurvtagning.
3

Förbättra bromsning. Tillsammans med en förbättrad fjädring, stannar en snabb bil snabbt också. Byt lager rotor med kors borras-, ventilerade och slitsade rotorer, vilket kommer avleder värme och minska fade under upprepad aggressiv bromsning. Kombinera de nya rotorer med mer aggressiva bromsbelägg som erbjuder mer klämkraft och en uppsättning av flätade stål bromsledningar som kommer att förbättra broms känsla. För den största broms uppgradering, installera en stor broms kit från Brembo, som kommer att omfatta större rotorer och bromsok för en drastisk förbättring i bromsning. Tänk dock på att dessa kanske inte är tillgängliga för alla märken och modeller.
4

Installera klibbigare däck för bättre grepp. De flesta bilar har däck som är en kompromiss mellan grepp, livslängd och alla väder hantering. Ersätt dem med klibbigare R-föreningen (för racing) däck.
5

Sätt bilen på en diet. Minska bilens vikt är en annan väg att få fart. Börja med att byta ut beståndet, tunga säten med lättare ett stycke racing hinkar. Om din bil har baksätet som du inte behöver ta bort dessa också. Ta bort mattan och omfattande själsdödande fabriken ljud är ytterligare ett steg i rätt riktning, även om detta kommer att göra din bil mindre bekväm. Du kan även byta ut dörren och sidorutor med lättare Lexan fönster gjorda av plast. Företagen gör ljusare glasfiber kroppsdelar som ersätter de tunga delarna stål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91753.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.