Hur man stämmer en Honda CRX

Honda CRX sport kompakt bil är en favorit val för japanska bil tuners, beror till stor del på dess låga vikt och go-kart-liknande hantering. För alla sina förtjänster, ligger CRX största bristen i kraft. Med lite tuning, kan entusiasten förvandla CRX från en klämmig liten vagabond till en riktig street demon. Tuners bör fokusera på mer än bara linjära hastighet, istället skapa en bil som är snabb och drivas i vardagliga situationer. Instruktioner
1

Byt dina lager Honda CRX fälgar och däck för något lättare och mer aggressiv. Detta är särskilt viktigt om din CRX närvarande rider på lager 13-tums stålfälgar. De lager 14-tums legeringar är ljusare, större och bredare, men du kan fortfarande göra mycket bättre på eftermarknaden. Alla CRX bilar, antingen i första eller andra generationen, använd en bult mönster 4x100, vilket innebär fyra bultar med en delningsdiameter av 100 mm. Förstå effekten av hjulet förskjutna i förhållande till hjulets bredd för att se dina nya hjul inte skaver på fendrar eller skador fjädringskomponenter. CRX har små hjulhusen, framför allt i sin första generation, så gör din läxa innan du gör ett köp.
2

Gör lite planering anteckningar om vad din makt mål är för din CRX låt innan sprita ut pengar på bolt-on eftermarknads uppgraderingar. Om din bil är en 1988 till 1991 CRX Si, kan dess lager B16A6 motor ge några anständiga hästkrafter efter trimning. För andra generationens DX och HF-modeller och alla första bilarna generationen, modding motorn är bara inte kostnadseffektivt när en mycket mer kraftfull motor kan erhållas för ett relativt lågt pris.
3

Utför billiga tuning ändringar som kommer att föra över om du bestämmer dig för att byta motor. Byt ut intaget med en avskärmad kallt luftintaget enhet för att öka luftflödet till motorn, vilket resulterar i en liten effekt vinst. Byt ut beståndet ljuddämpare och avgasrör för något lite större. Detta är särskilt viktigt om du planerar att uppgradera motorn. Om du söker den bästa låten från ditt lager motor, eftermarknaden elektronisk dator enheter finns tillgängliga för att trimma din motor för prestanda. Lämna ECU ensam om du ska byta motorer.
4

Ge din CRX avstängning viss uppmärksamhet. Som med alla äldre bil, bör det tillfälliga upphävandet får en grundlig going-over. Vissa CRX tuners byta ut hela fjädringssystem, speciellt i den första generationens bil, som inte har en helt oberoende fjädring. Vissa justerbara coilovers kommer att göra en värld av skillnad i samband med rätt däck, men var försiktig av markfrigången. En sänkt CRX kan lätt bottna på gropar och branta uppfarter. Om du planerar att autocrossing eller kör din CRX hårt, byta ut de bakre trumbromsar för vissa skivor. Allt som prestanda är ingenting utan förmågan att göra säkra, säkra hållplatser.
5

Välj en ny motor till din CRX. Från slutet av 1980 genom cirka 1998 gjorde Honda nästan alla sina fyrcylindriga motorer utbytbara med lite till ingen modifiering. Det självklara valet är Hondas B16A VTEC motor från den japanska hemmamarknaden. Denna motor var utrustad med CRX på marknader utanför USA, och är därmed en relativt enkel dra-och-släpp-affären. Den B16A VTEC gör 150 hästkrafter i sitt lager formulär, med mycket mer möjligt efter lite tuning. En ännu mer extrem val är B18C5 motorn från Integra Type-R. Du kan importera en Honda motor med relativ lätthet om du har tillräckligt med pengar att spendera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92100.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.