Hur man bygger en Baja racerbil

Av alla off-road racing varianter, Baja Race Car, även kallad "Baja Bug," är en av de mest populära bilar som någonsin utvecklats. Dessa besynnerliga fordon, baserade på ramen av Volkswagen Beetle, är jämförelsevis billigt att bygga, erbjuda stor tillförlitlighet, och de är roliga att köra för både amatörer och proffs. Saker du behöver
Basic Volkswagen Beetle
Baja Bug bodykit
Off-road avgassystem
Aftermarket stopp /svans /blinkers
Off-road hjul och däck
Eftermarknaden stötfångare
Främre och bakre plattor skid
Sprint barer
Solid transmission mounts
olika stora Ty-wraps
handslipmaskin Uppsättning metriska handverktyg
Svetsutrustning
Sawzall handen fräs
Stor hammare
Uppsättning mejslar
Grundläggande metriska verktyg
Däck järn
pallbockar
2-3 floor /ATV uttag
Visa fler instruktioner

1

Använd domkraft för att lyfta den bakre delen av bilen och ta bort de bakre hjul och däck. Placera domkraften under bakre fjädring och släppa bilen ner på kontakterna. Dölj golvet jack och flytta den bort från arbetsområdet. Använd handverktyg för att ta bort den bakre stötfångaren, följt av den bakre däck locket. Lossa alla fender bultarna och ta bort båda fendrar.
2

Flytta in i motorrummet och koppla loss alla kablar och slangar, följt av eventuella fästen och beslag sele kopplad till ramen eller brandväggen. Koppla sedan bort gasvajern. Observera att ursprungligen VW limmade tjärpapp till brandväggen för att underlätta värmeavledning, och detta material bör tas bort också. Ta motorn tenn. Det används också för under motorns värmeavledning.
3

Avlägsna bakljusen och konsoler sedan flytta alla lösa kablar ur vägen. Ett bra sätt att göra detta är att dra ledningar mot mitten av motorrummet och säkra de lösa trådarna med en liten Ty-wrap. Använd Sawzall att skära rakt ner till bakre däck surround, hela vägen ner till golvet i motorrummet, som arbetar ungefär 5 inches ned från den bakre motorn vent. Gör samma sak på den andra sidan av det bakre däcket. Ta bort den bakre halva motorns förkläde. Sedan, lossa motorn trans-axelskruvarna och förbereda för att ta bort motorn.
4

Roll golvet jack under motorn och sätta positivt tryck under mitten av motorns montering. Ta bort de trans-axelmuttrar, sedan mycket försiktigt, drar motorn bort från den främre kopplingen-huset och flytta hela enheten borta från arbetsområdet. Rengör motorn med lösningsmedel, ta bort avgassystemet och måla alla motordelar som behövs.
5

Använd Sawzall att skära bort insidan av den ursprungliga fender delen av kroppen. Var noga med att inte skära igenom bulthålen. Identifiera linjen svets packning mellan övre och undre brandvägg. Använd Sawzall att skära bort den nedre delen, är noga med att hålla sig inom den nedre delen av svetsen, annars kommer du att lämna hål i kroppen. Bolt de utsvängda, eftermarknad stänkskärmar till kroppen med de tidigare använda bultar och muttrar.
6

Torka bort ojämna kanter som ett resultat av skärprocessen med handslipmaskin. Rengör och måla insidan av motorrummet för att försäkra att allt är shipshape. Rulla tillbaka motorn på plats och skruva fast motorn till transmissionen. Anslut alla slangar och selar tråd. För eftermarknaden bakljusramp
7

Borra hål och montera lamporna på kroppen. Ominstallera den nya fälgar och däck, och rulla domkraften under för att lyfta bilen från domkraften. När läktaren är fri, släpp ner bilen på hjulen. Åter kontrollera alla slangar och anslutningar ledningar, sedan testa starta motorn och den nya belysningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91735.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.