Problem med installation av en V-8 i S10 Pickup

I mycket sällsynta fall, kan du komma över en Chevrolet S10 pickup eller Blazer som har haft en eftermarknad motor konvertering och nu har en V-8 motor. Dessa lastbilar har aldrig tillverkats med V-8, men har framgångsrikt ändrat sina S10s att rymma och springa med den större motorn ett visst antal lastbilar entusiaster, främst racers, bil visa deltagare och off-Roaders,. Konverteringarna är inte lätt gjort, och alla som försöker en V-8-omvandling bör vara beredd att ta itu med ett antal problem. Kompatibilitet

En motor swap består av mycket mer än att dra en motor ut och fyllning annan i. Din motor måste vara förenlig med överföringen, avgaser, olika sensorer, kylsystem och andra komponenter i din S10. Om du sätter en V-8 motor i, men det kommer inte att skruva upp din fyrcylindriga-kompatibel sändning, kommer din bil inte att kunna röra sig. Om ingen av dina sensorer kommer att arbeta tillsammans, kan du förvänta dig din lastbil för att köra väldigt dåligt när du får det att fungera på grund av inkompatibla avläsningar från O2 sensorer.
Dyrt och tidskrävande

Motor konverteringar är dyra projekt och rusar dem är ett recept för katastrof. Du måste köpa en S10 lastbil, en V-8 motor, en ny växellåda, avgassystem och så vidare. Du är i huvudsak att bygga en helt ny lastbil. Du kan försöka att minska kostnaderna genom att dra i motorn och transmissionen ur en skroten bil, men man vet aldrig vad du får. Du kan förvänta dig att ha lagt otaliga timmar och tusentals dollar i din S10 projektet med den tid du har lastbilen igång ordentligt med V-8.
P Det är också viktigt att inse att tillsätta en V-8 lägger inte så mycket värde till din S10. Du kan avveckla spendera $ 10.000 på en konvertering bara för att upptäcka att du har en lastbil som inte ens sälja för $ 5.000.
Vikt och Torque

åtta-cylindrig motor är betydligt tyngre än den fyrcylindriga motor som kommer lager i många S10s. När din få din nya motor installerad, kan du hamna upptäcka bilens fjädring inte gör ett bra jobb för att stödja den extra vikten. Du kan räkna med att ha att nötkött upp din lastbil fjädring och fortfarande kan uppleva dragning problem på grund av skillnaden i vikt mellan framför lastbilen och baksidan. Du kan räkna med att behöva byta ut din lastbilens bakre änden med något kraftigare på grund av den kombinerade extra kraft och vikt på din nya motor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91911.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.