Skillnad mellan sexvärt krom & Krom

För dem som bara söker för att lysa upp en gammal stötfångare, verkar det som om det finns så många olika typer av förkromning som det finns bilar. Sexvärt kromatering brukade vara ganska vanligt, men har till stor del fasats ut av bilindustrin av miljöskäl. Kromatering

förkromning är en process genom vilken metallatomer är bundna till en substratyta (galvanisering) medan nedsänkt i ett syrabad. Addera förkromning Process

Generellt sett finns det tre lager i en vanlig krom jobb. Imperfection-fyllning koppar är den första avsatt, följt av nickel och nästan genomskinlig krom.
Sexvärt kromatering
krom

sexvärt är en mängd krom som bär en stark positiv jonladdning för enklare bindning till en negativ substrat. Sexvärt krom lämnar en djup, glänsande yta, eftersom det kan appliceras i ett tjockt lager utan att separera.
Hex-infärgning Nackdelar

de cancerframkallande effekterna av inhalerat sexvärt krom gjordes känd genom filmen Erin Brockovich. Hex krom sprider väldigt lätt i miljön, och har till stor del ersatts av användningen av mer miljövänliga trevärt nickel /krom bordläggningen.
Alternativ

Trivalent nickel /Chrome går på nästan lika tjockt som sexvärt krom, och är nästan omöjlig att skilja i utseende. Ett annat alternativ är standard ljus krom, men många föredrar trevärt för sin djupa lyster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91726.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.