Gör Större Lastbilsdäck Lägre MPG?

Frågan om huruvida eller hur stora däck på en bil eller lastbil påverka bränsleekonomin är lika gammal som gummibana och förbränningsmotor. Vissa hävdar att större däck är tyngre och har mer rullmotstånd, minskar ekonomin. Andra hävdar att större däck effektivt minska bilens numeriska utväxling, vilket gör att motorn går på lägre varvtal och spara mer bränsle. Den Sanningen är både enklare och mer komplicerade. Liksom så många saker inom fordonsindustrin rike, det beror. Addera Vikt

Även större däck är faktiskt tyngre än stock däck, är denna vikt skillnaden mindre än 1 procent av den totala vikten av fordonet, mindre skillnad än en passagerare kan göra. Den enda skillnaden hjulets vikt kommer att göra i fråga om ekonomin är i sin roterande massa. Eftersom däcket snurrar, fungerar den som en gigantisk svänghjul och tar mer kraft för att accelerera än ett lättare däck. Lastbilen med större däck kommer i allmänhet att få lägre bränsleekonomi i stop-and-go-körning, men highway cruising kommer att vara opåverkade.
Hävstångseffekten

Larger däck orsakar faktiskt motorn gå på ett lägre varvtal, vilket är anledningen till hastighetsmätare brukar läsa mycket långsammare än lager. Detta kan vara en bra sak eller en dålig, beroende på din motor och fordon combo. Generellt kommer tyngre fordon med mindre deplacement motorer drabbas hårdast, eftersom numeriskt lägre utväxling gör det mycket svårare för motorn att accelerera fordonet. Detta innebär att för att upprätthålla lager acceleration, måste föraren använda mer gas, alltså använda mer bränsle.

Fordon med högt vridmoment och stor slagvolym motorer som dieslar är en av de få program där större däcken kan faktiskt förbättra bränsleekonomin. Dieselmotorer producerar i allmänhet ett överskott av vridmoment, och det kan faktiskt dra nytta av lägre varvtal.
Rullmotstånd

större däck är oftast bredare än original däcken. Kombinerat med det faktum att de större sidoväggar större däck tillåter mycket mer flex än lager, kan den del av däcket som faktiskt röra vägen (kontaktyta) vara flera gånger större än lager. Även om detta ger mer grepp när det behövs, de molekylära och mekanisk bindning egenskaper av gummi gör att du kan förvänta dig dessa däck till "dra" mer under utrullning.
Aerodynamiska effekter
< p> En av de mer förbisedda aspekterna av stora däck installation är de som arbetar med aerodynamik. Även om vissa hävdar att däcket är större tvärsnitt presenter och det ökade motståndet som medföljer är det viktigaste aerodynamisk faktor, är sanningen mycket enklare.

Installera större däck höjer fordonet, vilket ger det en mycket större frontal area relativt till marken. Däck som är 4 "större i diameter än lager kommer höja fordonet med två inches, ökande frontal område med så mycket som 5% i vissa fall. Kombinerat med det faktum att flera av de aerodynamiskt ineffektiva underredet nu är utsatt för luftströmmen, en nedgång i bränsleekonomi kan förväntas. I bästa fall
Slutsats

, skulle det enda fordon som kan dra nytta av större däck vara en lastbil, vars kropp sänktes med halva diametern på däcket ökar att bibehålla samma frontal område. Alla andra kan förvänta sig en nedgång i bränsleeffektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91697.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.