Hur du anpassar din egen Nissan 240SX

Nissan 240SX har varit en favorit utgångspunkt för sport kompakt bil tuners sedan det infördes för 1989 års modell. Oavsett om du sätter upp bilen för avdrift, linjärt hastighet eller helt enkelt som en mer "streetable" - eller modifierad - bil, kan din Nissan 240SX bli en potent maskin. Vet dina generationer: den 1989 till 1994 bilen är känd av dess chassi-kod S13, medan 1995-1998 bilar bär S14 namn. Stöta strömmen till en mer spännande nivå är möjlig genom bolt-on uppgraderingar hela vägen genom maskinrum swappar med anpassade turbokomprimering. Instruktioner
1

Uppgradera din S13 eller S14 240SX hjul och däck för något mer aggressiv. Detta är särskilt viktigt om din bil är en första generationens 240SX, eftersom beståndet hjulen är särskilt tunga. 16-tums hjul är idealiska som något större är sannolikt att vara tung nog att påverka prestanda negativt. Ju lättare det bättre, med rätt offset intervallet är mellan 40 mm och 44 mm. När det gäller däck, inte snåla på kostnaderna, särskilt om du ska göra några allvarliga prestandaproblem ändringar. Gå för däck sommar sport med minst ett "H" speed rating, om inte i alla väder är en faktor.
2

Utför flera bolt-on uppgraderingar med låga kostnader och relativt enkel applicering. Detta är ett arbete du kan göra själv med viss grad av mekanisk kunskap. Den 240SX s ECU kan ersättas eller reflashed för en mer aggressiv melodi. Bilens lager luftintag bör bytas till förmån för en avskärmad kallt luftintaget. Byt lager ljuddämparen med en friare-andning enhet. Dessa enklare uppgraderingar kommer att erbjuda en blygsam prestandaökning och kommer klara din bil för mer omfattande anpassning.
3

Ändra suspension bussningar till polyuretan enheter. De chocker bör ersättas för några anständiga ettor med justerbar dämpning priser. Ett fjäderben stag och en styvare bakre krängningshämmare kommer också att hjälpa nivå ut saker för att höja din 240SX s kurvtagning gränser. För S14 bilar, var en differentialbroms som tillval. Om din bil inte är utrustad som sådan, kommer att byta differential allvar hjälpa till med hörnet exit hastighet och i drift.
4

Byt ut 240SX-aktien KA24-serie motorn för SR20DET motorn finns i den japanska- inhemska marknaden Nissan Silvia eller en av flera andra Nissan-bilar. Den SR20DET är inte alltför dyrt och kommer att skruva rätt in i din bil. Det är det enklaste 240SX motor swap som chassit var utformad för att rymma denna motor. Med inga andra ändringar, kommer en SR20DET höja din bil över 200 hästkrafter. Motorn är slitstarkt och är redo för mer aggressiva turboladdning inställningar. Det är en mycket bättre idé att göra bytet än att investera för mycket pengar i lager KA24.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92097.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.