Hur man bygger en LS VTEC

En LS /VTEC motor görs genom att kombinera en Honda B-blocket LS motor med DOHC VTEC huvudet som många bil entusiaster bygga för att få mer hästkrafter ur sin bil. Detta uppnås genom att mer luft in och ut ur förbränningskammaren genom cylinderhuvudena, vilket resulterar i mer vridmoment, bättre acceleration och ökad effekt. Det finns ett antal B-block motorer finns tillgängliga som kan hantera denna typ av omvandling, och väljer denna uppgradering istället för att ersätta LS med en GS-R eller Type R blocket kommer att spara pengar i det långa loppet. Instruktioner
1

Välj typ av motorblocket som du vill ändra. De flesta icke-VTEC (mer känd som LS) B-serien block är lätta att hitta och kan köpas till låga kostnader. VTEC och LS block är väldigt lika i utseende och deras roterande komponenter är på plats för att skilja mellan de två typerna. Aluminiumet gördel samt under-kolvs squirters olja och en oljekylare kommer att vara synlig i en VTEC modell. Utan dessa specifikationer, är blocket en LS.
2

Identifiera VTEC huvudet du vill bifoga till LS B-blocket. De korrekta modeller som passar bäst kan tas bort från de flesta tidiga 90-talet modell Hondas och Acuras. De huvud-bultmönster är liknande på VTEC och icke-VTEC huvuden, så se till att du har rätt typ. Ett sätt att skilja mellan de två är att VTEC har större insug och avgas samt bredare ventiler diameter.
3

Ta bort den befintliga huvud från LS motorblocket, var noga med att inkludera spjällhuset, insugningsrör och bränsle järnväg. Den övre delen av insugningsröret måste tas bort också.
4

Modifiera motorblocket så att det motsvarar korrekt till nya VTEC huvudet. Detta innefattar att göra justeringar för en ny ECU, vilket växlar verksamheten mellan de två kamaxlarna profiler som kommer att finnas i den nya motorn när den är färdig. ECU övervakar saker som oljetryck, motortemperatur och gas i samband med produktionen av motorn och de hastigheter som fordonet körs vid varje given tidpunkt. Blocket kommer också att behöva ändras om en knock sensor krävs.
5

Ansök nödvändiga ändringar i VTEC huvudet så att den passar LS motorn. Detta inkluderar att ta hand om någon plug oljeförsörjningen justeringar, kranar pipa och borrning av hål för dymlingar att huvudet sitter ordentligt på blocket.
6

anpassa och tillämpa alla anpassade beslag för den nya blockera. Anslutning av elektriska distributörerna att vara kompatibel med den valda ECU, uppgradering kuggremmar och vattenpumpar, bekräftar att bränsleledningen, tryckregulator och injektorer matchar ECU: s normer, och kontroll av utsläpp, kylning och servostyrning system är alla mycket viktiga för efterbehandling här projektet framgångsrikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91619.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.