Hur man bygger glasfiberformar

En glasfiber mögel skapas flera delar och föremål som är identiska. Glasfiber duk och harts pressas in i formen och lämnas att torka. När härdat glasfiber tar formen av mögel. Allt från bildelar till statyer är byggda med glasfiberformar och om du vill prova en själv, är allt det tar lite craftiness och några timmars tid. Du hittar det här projektet ger bra glasfiber objekt som används för vardagen. Saker du behöver
Gips
gjutformen
modell
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den del av objektet som du vill kopiera. Detta kommer att vara av formen modell eller det objekt som kommer att användas för att skapa formen. För denna metod, fungerar ett fast föremål bäst. I detta fall kommer vi att använda en bit av trim från en bildörr.
2

Lokalisera ett lämpligt kärl eller låda där för att skapa formen. Detta fartyg måste innehålla hela modellen pjäs. För en bit av dörr trim, vilket är ungefär två meter lång, kommer vi att använda en lång plast färg facket. Så länge som objektet passar inne i båten, räcker det för gjutformen.
3

Blanda gips i en fem-liters hink eller behållare. Följ blanda instruktionerna noga men anpassa dem till dina behov och klimat. Torrare klimat kommer att kräva mer vatten än vad som rekommenderas på formbyggnad förpackningsmaterialark. För tjockare gips, använda mindre vatten. Vissa formbyggnad material såsom silikongummi kräver inte vatten eller blandning. Dessa material är lämpliga för lättare. Gips fungerar bra för denna dörr trim eftersom det är tungt och kommer att sjunka i ljusare gummiblandningar.
4

Häll formtillverkningsprogrammet föreningen i kärlet fylls till hälften och helt täcker botten fartyget.
5

Rub formsläppning förening på ytan av den del, i detta fall dörren trim. Placera delen inuti kärlet med den rundade sidan (den yttre delen) nedåt i gips. Baksidan av trim delen är platt, så att delen måste vara nedsänkt i gipset ända fram till kanten av den plana sidan. Låt plåstret torka i flera timmar.
6

Ta del genom att försiktigt bända upp det i ena änden och poppar det ur formen. Detta kan ta lite arbete men delen kommer så småningom komma ut utan att bryta formen. Plåstret hårdnar runt formen av beklädningsdetalj och bildar en form i vilken en ny beklädningsdetalj bildas från glasfiber.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91825.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.