Visslande avgassystem tips

Born på gatorna i Oakland, Kalifornien, Whistler avgassystem tips är bitar av metall svetsade i spetsen av en bils avgasrör som avger ett högfrekvent skrik under acceleration. Ljudet sägs vara lik ljudet av en rälsbuss racketen på sina bromsar, eller en rostig dörr gångjärn, och är nästan universellt hatade av alla, men de som har dem. Historia

Avgassystem Whistlers har länge använts som praktiskt skämt enheter med sadistiska och kunniga mekaniker. Mekanikern skulle installera whistler långt inuti avgasröret på hans ovetande offrets bil och luta dig tillbaka och njuta av ljudet av vansinne som offret försökte förgäves att räkna ut var ljudet kom ifrån. Det har bara varit ganska nyligen som Whistlers har blivit ett mode uttalande, ha populariserats av sådana rappare som T-Pain och Snoop Dogg.
Bygg och Installation

Tailpipe Whistlers börjar som 1/8-by-1.5-inch stålplåt, genom vilken borras en 1/2-tums hål, och avrundas på kanterna för att passa inuti ett rör. En större hål ger en lägre-gällt ljud, men kräver en större slagvolym motor att arbeta. Den visselpipa är svetsade allt från 1 till 6 inches inuti varje avgasrör och är allmänt synlig från utsidan.
Popularitet

Whistle tips är generellt mest populära i stadsområden, särskilt de på västkusten i USA och för närvarande åtnjuter ett uppsving i popularitet i New England. Demografi (tillhandahålls av Orlando baserat Konsument Demografi) antyder att den genomsnittliga vissla spets ägare har tillbringat minst 17,5 månader i fängelse, arbetar i servicesektorn, har två barn och driver en Chevrolet, Ford eller Toyota som kostar mindre än $ 900.

Nackdelar

Även om vissa hävdar att whistler spetsen har någon som helst effekt på fordonet, som faktiskt till stor del beror på den aktuella bilen. Eftersom dessa tips blockerar en stor andel av avgaserna spetsområdet, de nästan universellt hämma flöde. Detta kan leda till förlust av makt, lägre bränsleförbrukning, motor överhettning och haveri i förtid av utsläppen utrustning och sensorer syre.
Laglighet

Whistler tips har, nästan utan undantag , blivit kriminaliserat i varje område där de har blivit populära. Detta skedde först i staden San Leandro, CA, då stadens fordonets buller förordningen propositionen ändrades till att omfatta fordon som "innehöll någon enhet vars enda funktion är att göra fordonet starkare och presentera en olägenhet för allmänheten." (Huvudgrupp 12, kapitel 5 artikel 2, avsnitt 27150,3) katalog
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91695.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.