Typer av färgtoner bilfönstret

I motsats till den populära uppfattningen att Färgtoning kommer i endast en av två sorter (mörk eller blanka), det finns en stor skillnad i tillverkning, utseende och hållbarhet mellan de många typerna. Det finns faktiskt två huvudkategorier av nyans: filter-typ och reflekterande färgton. De underkategorier av filtret-typen är färgad nyans och avsatt film, och deras huvudsakliga användningsområden är att minska eller ändra mängden eller färgen på ljuset som kommer in i bilen. Reflekterande nyanser används för att reflektera solstrålning för en minskning av värme, och inkluderar fräste och hybrid filmer. Var och en är specialiserad för ett specifikt syfte, och varje typ bär sin egen andel av dygder och brister. Addera Historia

Vid ett tillfälle var Färgtoning enda funktion att antingen se bra ut eller blockera en extern observatör syn på interiören. Den första användningen av fordonsindustrin fönster färgton var på Chrysler limousiner 1952 och var den färgade-filmtyp som fortsatte att dominera hela vägen genom 1990-talets början. Dessa andra generationens färgtoner tillverkade på 1990-talet utnyttjade metalliska avlagringar i polykarbonatfolien att skapa en krom-finish, vars huvudsakliga användning var att blockera solstrålning. De nyaste fönsterfilm använder nanoteknik för att sätta kristallina oxider i filmen, speciellt kalibrerade för att blockera infraröd strålning, den primära källan för värmeöverföring genom bilglas.
Identification

Färgade fönster filmer appliceras på insidan av fönstret och finns i en mängd olika färger. De vanligaste är svart och grått, följt av blått och rött i en avlägsen sista.

Andra generationens polariserade filmerna är mycket metallic och svårt att se igenom från utsidan, men är helt transparent från kupén. I själva verket, sanna polariserade filmer har bara en liten grå nyans. Hybrid nyanser likna polariserade metallic på utsidan, men använd färgat polykarbonat film för att minska det inre ljusnivån.

Nano-Carbon fönster nyanser är subtila och kan endast vara synlig från en vinkel. Vissa filmer har en något krom-reflekterande yta, medan andra är bronsfärgad eller skimrande.
Fördelar

färgad film färgtoner är det billigaste och finns i ett brett olika färger och kommer lager på många bilar. Rätt gjort, högkvalitativa färgade fönster nyanser kan pågå många år, kanske så länge som färgen själv om vårdas.

Second-gen metalliska nyanser har hittills visat sig vara det mest långlivade, eftersom de återspeglar mycket av UV-strålning och värme som skadar färgade färgtoner. För dem som är i behov av diskretion, de är också mycket svårare att se igenom från utsidan, men fortfarande lagligt i många stater.

Nano-Carbon färgtoner är formen-uppföljning funktion, förnuftiga skor tillvägagångssätt. De gör mörkare fönstren något, och så bär ett visst element av stil, men används främst för att minska inre värme.
Nackdelar

färgade nyanser har livslängd problem, speciellt när de lämnas utsätts för värme och solljus under långa tidsperioder. Metalliska nyanser ser bra ut på många bilar och varar mycket längre än billigare sorter, men bara finns i några färger och kan inte vara lagligt i vissa stater. Nano-kolväten fungerar bra, men är dyra och deras livslängd är fortfarande en öppen fråga.
Laglighet

lagligheten av fönster färgton varierar från staten, men klassificeringen av färgton gäller generellt insyn. Om en film blockerar 10 procent av inkommande ljus, kallas det 10 procent nyans. Staterna kan variera vilt så långt laglighet går, från New Mexico 20 procent regeln till Alaskas körning-in-the-dark 70 procent ersättning. Full-fönster metallisk nyans är olagligt i många stater, så kontrollera efterlevnaden innan du köper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91694.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.