Hur man installerar en Roll Pan på en Blazer

Chevrolet S-10 Blazer har varit populär sedan den kom ut i början av 1980. Men när den nya kroppen stilen kom ut 1994, det fanns ett problem: Det kom med en annan bakre ände än en S-10. Det betydde baksidan av lastbilen inte kunde ha en rulle pan installeras utan någon extra ansträngning. Lyckligtvis är detta något som kan undgås. För detta projekt, är bilen en tvådörrars 2000 S-10 Blazer. Saker du behöver
1994-2004 S-10 pickup Bed & Air såg
4 1/2-tums slipmaskin med kapskiva
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Angle kvarn med sliprondellen fastsättning
Märkpenna
MIG svetsare
S-10 pickup rulle pan
Visa fler instruktioner
1

Hitta en S-10 säng från en skroten eller på nätet. Sängen kan vara skadad, den enda delen som du sysslar med är den nedre halvan av rocker, där utbyggnaden pan skulle montera på lastbilen
2

Klipp ut de bakre fjärdedelar av sängen. med en luft såg eller kvarn. Du vill klippa ungefär 1 fot tillbaka från den bakersta delen av bädden, och från underkroppen linje ner till botten. Detta kommer att ge dig en patch panel att svetsa på din Blazer. Gör detta på båda sidor.
3

Ta fabriken stötfångaren på Blazer med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta bort alla stötfångaren, inklusive eventuell sidoklädseln.
4

Passa panelerna lastbil kvartalet på varje sida. Dölj det område du ska svetsa, det enklaste sättet att göra det är att göra det i sömmen av kroppen linjen
5

Trim lastbilen kvartalen med vinkelslipen och luften såg så. att det horisontella snittet på den övre delen av kvartalet panelen är i rännan av kroppen linjen. Samtidigt, se den andra snittet är så vertikalt som möjligt och ganska rakt.
6

Håll upp S-10 sidostycke till Blazer kvartalet panelen och anpassa dem så att baksidan end och kropp linjer matcha upp. Markera sedan runt lastbilen panelen på Blazer panelen med permanent märkpenna.
7

Klipp ut det markerade området på Blazer kvartalet panelen. När du är klar, slipa all färg utanför kanterna med vinkelslipen.
8

Rikta lastbil kvartalen på Blazer panelerna. Om du behöver trimma, gör det nu. När det är uppradade, häftsvets panelen på plats i fyra punkter med hjälp av MIG svetsare. En häftsvets är en tillfällig svets som kan tas bort när som helst. Gör en kort, snabb svets på plåt, förbinder de två delarna.
9

Håll upp rullen pan till baksidan av Blazer. Kontrollera att det är samma avstånd från bakluckan på båda sidor, och kontrollera att den passar de nya sidostyckena.
10

häftsvets rullen pan in i sidostyckena i sex områden, försöker utrymme ut svetsarna.
11

häftsvets de sidostyckena genom att göra fyra häftsvetsar i ett område, och sedan flytta runt på panelen och göra ytterligare några. Ju mer du svetsar på panelen, desto högre är sannolikheten att plåten kommer varp. Du vill att svetsa det så att du inte bygger upp för mycket värme, så ta din tid och gör det långsamt
12

häftsvets rullen pan till sidostyckena på samma sätt som. ovan.
13

Slipa svetsfogarna ned släta med vinkelslipen. Återigen, flytta runt panelen en hel del för att inte bygga upp värme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91689.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.