Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur man beräknar ett fordon Pris

bestämma värdet på en bil är mycket viktigt om du planerar att sälja eller köpa fordonet i fråga. De faktorer som avgör en bils värde inkluderar dess ursprungliga pris, skick, historia (olyckor, eftermarknad tillägg) och ålder. Samla så mycket information om fordonet som möjligt kommer att hjälpa dig att komma med den mest exakta bedömningen av fordonets möjliga pris. Instruktioner
1

Bestäm bilens tillverkare, typ av modell och tillverkningsår. Förvärva bilens Vehicle Identification Number (VIN), vilket är en serie bokstäver och siffror etsade i förarens sida av vindrutan precis ovanför huven. VIN är unikt för varje bil, och används för att spåra en bil ägande och reparationer.
2

Kör VIN genom CarFax att kontrollera bilens historia. Tjänster som CarFax ger detaljerad information om bilens historia inklusive eventuella olyckor bilen har varit inblandade i, vilka reparationer som har gjorts, hur många ägare bilen haft har och inte det verkliga antalet miles bilen har körts.

Billiga 3

Gör en detaljerad och rättvis bedömning av det nuvarande tillståndet i bilen som tar hänsyn till det inre, yttre, motorns kondition och övergripande form bilen i. Skriv ner antalet miles på vägmätaren och jämför med CarFax rapporten att kontrollera om tecken på vägmätare bedrägeri.
4

Hitta en specialist bil bedömning i ditt område, och ställa in ett möte för specialist för att ta en titt på bilen. Specialisten kommer att kunna ge dig den mest exakta bedömningen av bilens tillstånd och hur detta kan påverka dess andrahandsvärde.
5

Kontrollera Kelley Blue Book att bestämma bilens aktuella marknadsvärdet baserat på dess nuvarande skick. Den Kelley Blue Book listar grossist och marknadsvärdet för hundratusentals fordon. Värdena i Kelley Blue Book är beräknade utifrån ett fordons popularitet, övergripande kundnöjdhet och bilens hållbarhet och förväntade livslängd. Leta upp din bil efter modell och år, och hitta priset baserat på dess nuvarande skick.
6

Visit Edmunds.com, en bil värde kalkylator som bedömer värdet på begagnade fordon som bygger på ett antal kriterier. Har bilens märke, modell och år tillgängliga. Du behöver även veta bilens färg, antal miles på vägmätaren, vad premium bekvämligheter som det har (skinnklädsel, moonroof) och bilens allmänna skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79226.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.