Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Auto Lease Vs. Finans

Att få en ny bil är alltid ett viktigt beslut med lång-varierande ekonomiska konsekvenser för köparen. Förutom att välja rätt modell med de bästa funktionerna och ett rimligt pris, det är beslutet mellan att finansiera köpet eller registrerar sig för ett leasingavtal. Att köpa med ett billån och leasing har alla sina egna fördelar, men också vissa nackdelar. Definitioner

Finansiering en bil innebär emot ett lån från en privat institution, t.ex. en biltillverkare i närstående finansbolag eller en bank. Köpare äger bilen direkt, men gör månatliga betalningar som omfattar ränta för ett antal år. Leasing är i huvudsak en långtidshyra. Genom att hyra en bil, går föraren att göra fasta månatliga betalningar under en angiven tidsperiod, vanligtvis runt tre år. I slutet av hyresavtalet, kan föraren vända bilen eller köpa den direkt under en förutbestämd hyresavtalet buyout pris.
Fördelar

Både uppköp genom finansiering och leasing har sina egna fördelar för förare. Att köpa en bil, även vid en relativt hög ränta, kan köparen att bygga eget kapital. Redan innan lånet betalas ut, kan föraren sälja bilen. Hålla bilen bortom längden av finansiering innebär att köra utan en bil betalning, vilket ger föraren ännu större finansiell flexibilitet. Den främsta fördelen med leasing är att vart tredje år föraren har tillgång till en ny bil, vilket kan vara mer tillförlitlig än en modell som är flera år gammal.
Kostnad

Medan de månatliga betalningar på en bil som är hyrda eller finansieras kan vara mycket lika, de långsiktiga kostnaderna är helt annorlunda. Finansiering en bil att köpa resulterar i större besparingar över tiden, speciellt när föraren säljer bilen eller handlar det om en ny modell, förverkliga egna kapitalet har han byggt upp genom att betala av finansieringen. Leasing kostar mer med tiden, särskilt om föraren väljer att utnyttja hyresavtalet buyout, vilket ofta är mer än marknadsvärdet för den numera begagnad bil.
Nackdelar
< p> Båda typerna av auto inköp har nackdelar också. I fallet med en leasing innebär att föraren vanligtvis begränsad till en viss körsträcka, t.ex. 10.000 eller 12.000 miles per år. Överskrider denna körsträcka kan leda till höga avgifter vid svarvning i bilen, vilket fått vissa köpare att använda dyra buyout alternativet istället. Förare som finansierar en bil troligen kommer att hålla det bortom längden av tillverkarens garanti, vilket gör att föraren ansvarar för år värd för långsiktigt underhåll och reparationer.
Livsstil
< p> Ytterst beror beslutet att finansiera eller leasa en bil på förarens individuella ekonomiska situation och livsstil. Förare som tycker utför egna underhåll och vill engagera sig i en enda bil i många år är det bättre med de besparingar som kommer från finansieringen. De som föredrar att alltid ha en nyare bil och njuta av den sinnesfrid som kommer från kortsiktigt engagemang kan vara mer nöjda med ett hyresavtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78789.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.