Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vad veta när man köper en bil

Att köpa en bil är en av de största inköpen flesta människor gör. Det kan ofta sluta i en stor finansiell förpliktelse och stor försiktighet bör iakttas vid alla aspekter av köpbeslutet. Oavsett om du köper ny eller begagnad, gör ett misstag kan bli kostsamt. För att undvika fel som kan vara värda tusentals, finns det några saker du bör veta när man köper en bil. Bil Needs

Bestäm dina behov innan du handlar för en bil. Tänk de användningsområden du ställa bilen på, exempelvis antal passagerare, körtider och tillbehör önskas innan du tar ett steg in i återförsäljaravtalet. Sedan bestämma om du ska köpa ny eller begagnad. Gör matten på underhållskostnader och nya erbjudanden bil innan ett slutligt val, köpa nya kan kosta mer up front, men kan bli billigare i längden
Finansiering
.

Du vill sätta ett pris fast målet innan shoppa runt för en bil. Med hjälp av Internet kan du prissätta flera bilar utan trycket får du på ett återförsäljaravtal samt de olika finansieringsalternativ som finns. Varje närvarande ägs bilen

kan vara en faktor, antingen som ett inbyte, eller som en fortlöpande kostnad mot din budget. Du bör planera att spendera mer än 10 till 15 procent av din månatliga budget på bilköp, inklusive relaterade kostnader. Håll försäkringskostnaderna i åtanke när budgetering. En ny bil är dyrare att försäkra än en begagnad en, speciellt med kollision och omfattande täckning. Vissa modeller är mindre att försäkra än andra, så forskningen kommer att löna sig.
P Om du planerar att ta ut en bil lån, shoppa runt för låga priser och få ett lånelöfte lån innan några förhandlingar med en återförsäljare. Kreditföretag tar ofta 1/2 till 1 procent lägre ränta än bankerna på billån.
Köpa New

leta efter en återförsäljare. Flera återförsäljare kommer att erbjuda dig olika priser på samma bilmärke och modell. När det är möjligt tar konkurrerande bud från återförsäljarna. Din online-sökning innan du går i återförsäljaravtalet borde ha gett dig en uppfattning om återförsäljarens fakturapriserna, så att du vet hur nära det pris han kommer på sin ände. Använd Edmunds.com eller Kelley Blue Book att hitta återförsäljare kostnader (se resurs avsnitt). Om förhandlingarna inte att passa dig finns det auto-köpa tjänster tillgängliga som kan förse dig med låg ingen loppmarknaderna priserna. För dessa tjänster ser till webbsajter som Carsdirect.com för fri prissättning, klubbar rabatt som Sams Club och BJs, eller till retail auto-köpa tjänster för priser som kan vara svårare att hitta.

Håll utkik för hög prissatta tillägg vid avsluta försäljningen. Många handlare kommer att försöka få upp priset vid undertecknandet genom att erbjuda dig hög vinst alternativ för till synes låga priser. Dessa erbjudanden kommer att höja det totala priset på din bil och förstöra de vinster du gjort under förhandlingarna.
Köpa begagnade

När du köper används, kontrollera historia bil. Många bilhandlare säljer så kallade certifierade begagnade-bilar som ofta kommer med en ny garanti efter att ha genomgått återförsäljare kontroller. För dem som inte är certifierad, kommer en tjänst som Carfax eller Autocheck hitta historien om bilen genom chassinumret och rapportera resultaten. Saker att gå ifrån är vägmätare inkonsekvenser och titlar bärgning. Du bör också ha en betrodd mekaniker kontrollera bilen innan du stänger affären.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78540.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.