Hur man förhandla om en begagnad bil med en privat part

Det finns många tillfällen då goda förhandlingsförmåga kommer att göra skillnaden mellan att få en bra affär och tas för en åktur. Nycklarna till bra förhandling inser kraften du har i situationen, och är beredda att djärvt presentera din position. När du köper en begagnad bil från en privat fest, det finns inneboende fördelar för köparen. Insåg dessa fördelar och använder dem listigt kommer att säkerställa att du får det bästa erbjudandet för fordonet. Saker du behöver
Kelley Blue Book (www.kelleybluebook.com)
Visa fler instruktioner
Hur man förhandlar
1

Research fordonet. Förutom att se till att fordonet är en som du vill köpa, forska fordonet gör att du kan ge skäl till varför priset borde vara lägre. Carfax är en online-tjänst som ger historien om underhåll på ett fordon servas i USA Carfax rapport bör användas på ett effektivt förhandling. Ett fordon med en historia av skada eller en som är i behov av reparation ska kosta mindre än ett liknande fordon med en ren historia.
2

Identifiera Kelley Blue Book värdet av fordonet. Den KBB är den mest erkända verktyg för bedömning av begagnade fordon. I guiden kan du välja bilen efter märke, modell, trim, ytterligare funktioner, skick och miltal. Alla dessa faktorer bidrar till att få den mest rättvisa priset.
3

Ställ frågor. När du köper en bil från en privat fest, det finns vissa detaljer som ger dig en bättre förståelse för hur du kan köpa till lägsta pris. Frågor som, "Varför är du säljer bilen?" ger dig en inblick i motiven för säljaren. Om svaret är att de tror att de kan få ett bättre pris än de erbjöds i handeln, då kan du anta att säljaren kommer att använda intäkterna från försäljningen för att köpa ett annat fordon. Detta är viktigt eftersom det talar till hur brådskande försäljning. Ju mer angelägen säljaren, desto bättre chans har du att få bilen till ett lågt pris.
4

Avstå från att visa för mycket intresse. Precis som den iver för säljaren kan skicka signaler om på vilket sätt priset kommer att justeras, det kan även iver av dig som köpare. Erbjuder information om hur väl bilen kommer att passa dina behov skiftar makt förhandling till säljaren. Att säga "Jag kunde se hur du skulle kunna passa en massa mat i denna trunk" kontra "Detta kommer att vara perfekt för när jag går och handlar" gör en stor skillnad, den första var en allmän bedömning, den andra, en påskrift
.
5

Gör ett erbjudande. Anbudet ska vara mindre än du hade råd att betala eller är villiga att betala. Detta är på många sätt som ett spel, syftet med spelet är att få säljaren att gå med på den lägsta möjliga pris. Erbjuder ett löjligt lågt belopp som inte bara kommer surt tonen i försäljning, men kommer att avslöja för säljaren att erbjudandet inte är allvarlig. Du bör också kvalificera erbjudandet innan avslöjande villkoren. Ett exempel: "Eftersom den här bilen inte har en måne tak som jag hoppades, och det har varit i en olycka, kan jag verkligen se mig själv betala (blank) för det." Kvalificeringen, eller sammanfattning, kommer att förmedla till säljaren att du är ansvarig. Du kommer att ha sagt att detta inte är exakt vad du ville ha, men du är villig att köpa det ändå, till ett lägre pris.
6

Räkna med att din första erbjudandet inte kommer att accepteras, åtminstone inte direkt. Om du kör in i en desperat säljare som vill lasta bilen för något rimligt pris, kan du få lite motstånd när du erbjuder ett lägre pris än det KBB notering. För andra tillfällen, där säljaren har utrymme att ha tålamod eller är särskilt kunniga, kan du behöva underhålla en disk erbjudande. Det är där forskningen kommer att hjälpa. Genom att påminna ägaren om de villkor som motiverar ett lägre pris samt erbjuder sig att köpa bilen direkt, sätter du tvivel i huvudet på säljaren om att vänta på ett bättre erbjudande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77244.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.