Hur du köper en begagnad bil i Frankrike

Att köpa en begagnad bil i Frankrike innebär pappersarbete och kan ta tid. Lyckligtvis återförsäljare kan ta hand om alla administrativa uppgifter för dig. Dessutom begagnade bilar håller sitt pris mycket bra: en begagnad bil kostar mycket mer i Frankrike än en bil av samma ålder och skick skulle kosta i Storbritannien Hitta din bil


Du kan hitta en bil till salu i de klassificerade annonser i tidningar och på webbplatser som de franska versionerna av Ebay och Autojournal. Länkarna är i "Resurser". Bilar till salu på gatan visar en skylt med bokstäverna AV. De brukar inte ange priset, bara ålder och körsträcka. Du förväntas att leta upp den pågående kursen för en modeller från det året i en publikation och hemsida kallas "Argus". Det finns bara ett litet utrymme för förhandlingar, cirka 10 procent lägre än Argus. Titta också i återförsäljare partier.
Slutföra Deal


Du och säljaren måste fylla i tre exemplar (ett för säljaren, ett för dig och ett för de myndigheter ) av en försäljning bil blankett som heter "Deklaration de cession d'un véhicule," som du kan få från stadshuset eller ladda ned från regeringens hemsida. Säljaren måste dra en diagonal linje genom fordonets registreringsbevis (kallat ett "carte eminens") och skriv in datum och tid försäljningen ägde rum på den. Säljaren måste också ge dig ett intyg som kallas "non gage", som han kan hämta från regeringens hemsida och en annan av en auktoriserad mekaniker kallas en "contrôle teknik" mindre än sex månader gamla, där alla detaljer i bilens mekaniska tillstånd.
Administration

Du måste gå till "service des cartes Grises" i Stadshuset eller administrativa högkvarter som har jurisdiktion på var du bor i Frankrike. Du måste vidta följande dokument med dig: det formulär du och säljaren fyllas i, den "carte eminens," den "contrôle teknik," den "non gage" certifikat, ett bevis på din adress (t.ex. en elräkning ), ditt ID-handling och ditt uppehållstillstånd om du inte är franska. Du kommer att få betala en skatt beroende på bilens makt, dess CO2-nivån och din bostadsort. Räkna med att spendera ett par timmar. Vissa webbplatser kan erbjuda denna tjänst för dig online.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77573.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.