Hur du köper en bil Secondhand i Irland

Att köpa en begagnad bil i Irland kan göras på tre olika sätt: genom en återförsäljare, genom en privat säljare eller genom auktion. Annonser kan ses online via bilförsäljning hemsidor, i tidningar eller på återförsäljaren partier. Dokumentation som ska förses med bilen är registreringsbevis, en National Car Test (NCT) certifiering (cert) för bilar över fyra år gammal och registrerad före januari 1980 och en motor skattsedel. Säljare ska fylla ett ägarbyte form vid tidpunkten för försäljningen. Saker du behöver
Budget
Bank utkast, kontrollera eller kontanter
Körkort
Vehicle Licensing Certifiering, Vehicle Registration certifiering, eller Loggbok beroende på åldern på bilen nära National Car Test Certificate
Road skattsedel
Visa fler instruktioner
1

Välj vilken väg att gå att köpa begagnad bil. I Irland kan begagnade bilar köpas från privata säljare eller återförsäljare. Privata säljare är generellt billigare, men att köpa från bilhandlare är säkrare eftersom eventuella defekter med bilen inte påpekade vid tidpunkten för försäljningen kan åtgärdas genom återförsäljare under garantitiden. Privata köpare omfattas inte av konsumentlagstiftningen i samma utsträckning som människor som köper från en återförsäljare. En annan väg är att köpa via auktion, men i detta fall finns det inte mycket rättsligt skydd om du köper en citron.
2

Välj en budget. Impulsköp kan bli kostsamt. Ta beaktar underhållskostnaderna för en viss modell. Däck och andra regelbundna utlägg varierar från bil till bil. Visa även bränslekostnaderna. En Sports Utility Vehicle med en stor motor kan kosta mycket mer dag-till-dag i bränsle än en mindre bil.
3

Använd online bil webbplatser som Autotrader att jämföra bilpriser och använd detta för att bedöma om en bil är friendly. Billiga bilar kan ha fel, skador eller hög körsträcka att säljaren har beaktats så innan du besöker säljare eller återförsäljare, fråga om fel eller körsträcka. Detta kan spara dig en resa.
4

Besök säljaren att se bilen. Kontrollera för skador och körsträcka. Kontrollera att alla elektriska komponenter fungerar tillsammans med vindrutetorkare, fönster, defoggers, radio och luftkonditionering, om sådan finns. Olika nyanser av färg på karossen kunde ha använts för att dölja tidigare skador. Kolla efter rost. Öppna huven och se om motorrummet är ren, vilket indikerar att bilen har tagits om hand. Kontrollera med oljestickan för att se om det finns tillräckligt med olja och oljan är ren. Titta under motorn för att se om några oljeläckage förekommer. Ta bilen för en provkörning. Innan motorn startas, kontrollera att motorn är varm. Ibland bilar "värmde upp" så att de kommer att starta den första gången för potentiella köpare. Ta med en mekaniker eller mekaniskt sinnade vän med dig för att inspektera bilen om du inte är bekväm att göra det själv.
5

Kontrollera att Vehicle Identification Number (VIN) i motorrummet matchar registreringsbevis för Säljaren erbjuder. Titta på NCT upphörande, eller utgångsdatum, datum. Varje bil i Irland mer än fyra år gammal och registrerats efter januari 1980 behöver en NCT att köras på vägen lagligt. Bilar utan en NCT kan vara olämpliga för användning på väg. Bilar måste genomgå en NCT vartannat år åtminstone så ju längre in i framtiden NCT utgångsdatum desto bättre. Kontrollera om samma sak med vägskatt. Vägskatt varje år på bilar i Irland så en då denna skatt inte beror på flera månader kommer att spara pengar.
6

Använd några defekter som repor att pruta ner priset. Både privatpersoner och återförsäljare är oftast mottagliga för köpslående. Fråga återförsäljaren vilken typ av garanti han erbjuder och vad, exakt, täcker det.
7

be säljaren att ge dig registreringsbevis för bilen. För bilar senast sålts efter 2004, kommer detta att vara en enda Fordonets registreringsnummer certifiering. För bilar senast sålts mellan 1993 och 2004, kommer det att finnas både en Fordonets registreringsnummer certifiering och ett Vehicle Licensing certifiering. För äldre bilar, det finns en loggbok.

Fyll i ett ägarbyte formulär. För pre-1993 bilar, kommer detta att vara en RF200 formulär. Säljaren ska skicka detta, tillsammans med loggboken, till deras lokala motor skattebyrån. För nyare bilar, bör säljaren skicka Certifiering Vehicle Licensing eller registrering certifiering med lämpligt avsnitt fylls i, till Driver and Vehicle Licensing Services Computer Division i Shannon, County Clare. Bilhandlare kräver även blankett RF105 för ägarbyte. Den uppdaterade certifieringen kommer sedan att skickas till din adress.
8

Välj betalningsmetod. Återförsäljare kan erbjuda finansiering erbjudanden, eller inbyte av din gamla bil, för att kompensera priset för nya köp. Kontrollerna får inte accepteras av privata säljare, men var försiktig när du betalar kontant. Alltid få ett kvitto. En postväxel kan vara acceptabelt att privatpersoner i stället för en check. Få ett skriftligt meddelande undertecknat av säljaren att körsträcka på bilen är äkta. Om det är fastställt vägmätaren ändrades, kommer detta hjälpa dig att få dina pengar tillbaka. Be för båda uppsättningar nycklar, om säljaren har dem. Var säker på att du har försäkring innan du kör bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77672.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.