Vad är Gap försäkring för bilar?

Om du någonsin handlat för en ny bil, har du förmodligen hört talas om gap försäkring. Men om det inte hade varit förklarat för dig, du förmodligen aldrig köpt det. Som namnet antyder, är gapet försäkring avsedd att överbrygga klyftan mellan fordonets inköpspris och dess nuvärde. Betydelse

Gap försäkringsskydd skapades för att kompensera problemet med omedelbar avskrivning: Det andra du kör en ny bil utanför partiet på generalagenten, anses det "används" och dess värde minskar. Detta orsakar en klyfta mellan det pris du betalat för bilen och dess värde så fort den lämnar generalagenten. En generell regel är, om du inte har en handpenning på minst 20 procent på din nya bil, bör du överväga gap försäkring.
Typer

Den grundläggande täckning skyddar dig i händelse av en total förlust av fordonet. Med andra ord, betalar försäkringsbolaget bara vad bilen är värd vid tidpunkten för förlusten, vilket inte nödvändigtvis innebär ditt lån kommer att betalas ut. Gap försäkring tar hand om detta problem, så att du inte hamnar fortsätter att betala för en bil du inte längre har. Andra typer av gap täckning kommer att betala tillbaka din försäkring avdragsgilla, ger dig $ 1000 mot ett nytt fordon eller ersätta bilen.
Skydda dig

Din långivare kan innefatta gap skydd i finansiering för att skydda sin investering. Du bör dock se till att det har införts, eller om du föredrar att få igenom ett annat försäkringsbolag, vara säker på att det inte ingår i lånet för att undvika att betala dubbla premier. Tänk på att du inte är begränsad till gapet försäkringsbolag som erbjuds av återförsäljaren. Shoppa runt på internet innan ditt inköp av fordon kan spara pengar. Om du bestämmer dig för att skaffa gap försäkring
komplett skydd

, se till att täckningen omfattar alla typer av förlust, såsom stöld, naturkatastrofer och olyckor. Du vill inte ta reda på den hårda vägen att din täckning är begränsad till vissa händelser.
Plats

Var du bor och hur du planerar att använda fordonet kan spela en viktig roll vid beslut om att skaffa gap försäkring. Om du bor i ett relativt lantligt område och tänker använda bilen endast på vissa villkor, får du inte vill skaffa gap försäkring. Men ju oftare du kör i tung trafik, desto viktigare är det att skydda dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76397.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.