Skillnaden i NADA Vs. Blue Book

Oavsett om du köper eller säljer din bil, det finns alltid online-verktyg som hjälper dig att beräkna sitt totala värde. Den källa du använder nätet kan påverka prisuppgift du får, liksom den information som du kan använda när du går för att köpa en bil på generalagenten. Använd

NADA, eller National Automobile Dealers Association, skapades för att citera fordon värt strikt för återförsäljarna. Kelley Blue Book får sin information från lokal försäljning och auktioner och används av återförsäljare och privatpersoner. Addera Hur de få uppgifter

NADA åtkomst sina priser och prissättning grundar på data enbart från återförsäljare databaser. När ett fordon säljs på ett återförsäljaravtal, är att information loggas av NADA för framtida referens när ett liknande fordon börjar säljas. Kelley Blue Book, å andra sidan, samlar sin information genom att skicka representanter till lokala auktioner runt om i landet. Genom att göra så, blir Kelley Blue Book medelvärden på fordon som säljs till lägre dollar belopp.
Noggrannhet och prissättning

NADA har visats har högre värden för fordon i hela landet - främst eftersom alla fordon som ingås NADA prissätts under antagandet att de är i utmärkt skick. Därför, om du använder NADA att prissätta din egen bil, kanske du vill sänka det föreslagna priset. Kelley Blue Book tillåter en användare att komma in i tillståndet av hennes bil innan de får ett värde uppskattning - Utmärkt, Bra, Fair and Poor. När användaren har valt vilket skick hennes fordon är i, justerar Kelley Blue Book automatiskt prissättningen bygger på denna information för att ge en mer exakt prisuppgift.
Origins

NADA bildades 1971 som ett sätt att sänka skatter på bilförsäljningen. NADA kan hittas på nätet, men det har bara varit där sedan 2000. NADA är oftare används av återförsäljare än privata säljare, och är främst inriktat på nyare bilar, snarare än begagnade fordon.

Kelley Blue Book publicerades först av Les Kelley 1918. Ursprungligen var Kelley Blue Book avsedd för återförsäljare bara, men idag Kelley Blue Book på nätet används av privatpersoner som vill köpa, inbyte eller sälja sina egna bilar. Kelley Blue Book har varit online sedan 1995 och är gratis att använda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-car-online/78264.html

Previous:
Next:

Att köpa en bil online

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.