Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Mercury Cougar

När ett hjul stud går på din bil, bör gälla för de andra ställa in eftersom det finns extra press som ställs på dem. Byt hjulet stud på din Mercury Cougar så snart du möjligen kan göra det. Du måste ha en liten mekanisk förmåga men framförallt ett bra minne, rätt verktyg och lite muskler. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en nya stud. Du behöver en tapp som är av samma storlek, så om du inte känner till storleken, vänta tills du tar bort bulten och ta den till Biltema med dig.
2

Avlägsna domkraften från stammen. Det ligger under reservhjulet. Du måste palla upp bilen när du byter stiftet på din Mercury Cougar. Var noga med att blockera däcket diagonal till placeringen av uttaget.
3

Palla upp bilen. Ta av hjulet. Ta bort bromsok och rotorn. Om du har skivbromsar i ryggen och byter ut en stud där, måste du också koppla bort bakre kabeln parkeringsbromsen och från dess hävarm på bromsoket innan du tar bort bromsoket. Om du har trumbromsar i bak, ta bort trumman. Du kan behöva ta bort navet och använda ett skruvstäd så att du har utrymme för att ta bort och sätta in en ny stud. Fortsätt till steg 5 om så är fallet.
4

Rada upp tappen så att du har tillräckligt med utrymme bakom den. Det bör finnas ett område som ger tillräckligt med utrymme.
5

Smack slutet av tappen med en klubba. Detta driver tappen ut på baksidan av navet och lämnar ett utrymme för det nya stud. Använd all din makt för att sätta in den nya bulten så åtminstone några trådar visar på toppen av navet.
6

Thread en hjulbult på och dra fast bulten med en mutterdragare om du har en . Som hjulskruven stramar ner det drar tappen genom navet. Du måste lägga till extra skruvar som dubben kommer ut ytterligare.
7

Avlägsna bultarna och montera ihop delarna som du tog bort för att byta ut stiftet på din Mercury Cougar. Gör detta i omvänd ordning jämfört med demontering. Sätt dit hjulet och dra åt hjulbultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76044.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.