Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Om Tire Repair

Behovet av att reparera ett däck är en olägenhet situation som vanligtvis dyker upp på de mest obekväma tiden. Även om denna grundläggande reparation verkar enkelt, det är en lite mer detaljerad än de flesta förare tror. Rätt däck reparation innebär helt täta hål för att förhindra framtida lägenheter och ojämnt slitage av däcket. Eftersom däcken är några av de största säkerhetsfunktioner på din bil, bör en respekterad professionell reparera eventuella punkteringar eller brister. Betydelse

Vassa föremål såsom spikar eller skruvar är de vanligaste objekten som punktering däck. Metallföremål kan peta ett litet hål i slitbanan del av däcket, men punkteringen kan sträcka sig till den inre slangen. Punkteringar av detta slag äventyrar däckets integritet. Detta kräver en fullständig reparation som behandlar varje skikt av däcket.
Funktioner

Typiska åretruntdäck ha flera lager som hjälper absorbera de många gropar och gupp som du köra över varje dag. Däck, tillsammans med din stötdämpande system dämpa rida inne i fordonet.

Den innersta delen av däcket innehåller en gummi inre slang fylld med luft. Ovanför detta rör är skikt kallas skikten består av sladd tyg. Plies ger däcket styrka och skydd mot punkteringar. Ovanför lagren är stålband för extra styrka. Slutligen, är däckets slitbana finns ovanför stålband och har en stark gummi-strukturerad yta att tillhandahålla dragning under körning.

Däck reparation kan involvera varje skikt av däcket eller bara slitbanan. Om en spik huvudet är allt som syns i slitbanan, är det möjligt att spiken har äventyrat varje lager av dina däck. En ansedd mekaniker ska fylla de flesta däck reparationer.
Överväganden

Punkteringar kan repareras upp till 1/4 tum i diameter. Större hål kräver ett däckbyte. Om en spik punkterar sidoväggen (på sidan av däcket), är ersättning det säkraste alternativet. Om din mekaniker föreslår reparera sidovägg din skadade däcket, byt både däcket och mekaniker.

Felaktig reparation kan orsaka totalt bortfall av ett däck. Reparation av däck bör göras noggrant för att förhindra ytterligare skador. Det primära målet för all reparation är tillbaka däcket så nära ursprungligt skick som möjligt.
Ordentlig reparation

att korrekt reparera ett däck måste tas bort helt från fordonet. Mekanik kommer först att fastställa den fulla omfattningen av punktering skador och bestämma det bästa sättet att skapa en helt lufttät reparation från den inre slangen till slitbanan.

Däckreparation patchar är gjorda av gummi och fungerar som pluggar för att fylla flera lager av däcket. Mekanik måste bestämma den exakta platsen för hålet. Det är ofta så enkelt som att hitta en inbäddad spik, men ibland hålet är tufft att hitta. Vissa mekanik fördjupa däcket i en vattenfylld tank för att kolla efter bubblor. Andra slang ner det för att se om bubblor.

När läckan är belägen, fyller mekanikern hålet med en gummi patch och gummi cement för att bilda en permanent kontakt. Han tillägger sedan luft till däcket för att kontrollera om några fler läckor. Däcket ska ersättas på fordonet och luft tillsätts till ordentliga specifikationer däckpumpningssystem.
Missuppfattningar
p Det finns många gör-det-själv-produkter tillgängliga för snabb däck reparationer. Det kan vara frestande att göra det här jobbet själv, men du bör bara göra det om du har en mekanik-grade reparationskit och rätt verktyg för att ta bort däcket från bilen. Däck reparation plug spray är en temporär fix i bästa fall och får aldrig användas för att resa för hundratals miles.
P Om du är på väg, är det bäst att sätta på reservdäcket tills du kan ha din vanliga tröttnar repareras. Körning på en plan eller semi-flat däck ofta skadar däcket inte går att reparera och kan öka storleken på den ursprungliga punktering.

Bästa reparationer itu däcket från insidan och ut. Bildandet av en fullständig och lämplig försegling gör däcket nästan lika bra som ny. Dessutom kommer denna tätning att förhindra framtida fuktskador till alla delar av däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76054.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.