Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i ett Geo Tracker

Du måste byta ut en trasig hjulbult på din Geo Tracker så fort du märker det. Det finns inga varningssignaler att låta dig veta att ett hjul stud pank, så du måste kontrollera alla dubbar på det hjulet för att se om det betonade några andra. Det tar ungefär en timme att göra jobbet, rätt verktyg och lite mekanisk förmåga. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en nya stud. Om du är osäker på storleken för att köpa för att ersätta stud i din Tracker, vänta tills du tar bort den. Ta dubben till affären med dig.
2

Kontrollera under framsätet för jack och jack verktyg. Domkraften Handtaget är under förarsätet och och hjulskruvsnyckel är under passagerarsätet. Var noga med att blockera däcket diagonal till uttaget.
3

Jack upp tracker och ta bort hjulet. Avlägsna bromsok och rotorn i fronten. I ryggen finns trumbromsar. För att få trumman bort, måste du ta bort de fyra skruvarna på vissa modeller. Frigör parkeringsbromsen spänningen bromsvajern, och om du måste, använd ett specialverktyg från företaget och en glidhammare att få trumman off. Detta är främst på 1989-1995 modeller.
4

Leta efter ett område som gör att tappen att röra sig fritt på baksidan. Om du kan känna huvudet av tappen genom att nå bakom, då är du okej. Annars leta efter en öppning och linje stud med det utrymmet. Om det inte finns någon tillgänglig plats avlägsnar du hubben och lägga den i skruvstäd.
5

Smack dubben med en hammare och kör den ut igen. Sätt i en ny stud. Skjut det igenom tills åtminstone tillräckligt trådar visar att sätta på en hjulbult.
6

Sätt en hjulbult på änden av tappen som kommer ut ur öppningen mot dig. Se de lutande kanterna möter dig. Dra ner dem och, som du gör, märker hur de drar bulten genom hålet. Håll åtdragning och lägga till fler bultar tills stud sätena platt mot navet i ryggen.
7

Avlägsna bultarna och sätta objekten igen i omvänd ordning som du tog bort för att ersätta stud i din tracker. Sätt hjulet på och dra åt hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76043.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.