Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man reparerar en Wheel Scratch

Du behöver inte vara en bil fanatiker att bli upprörd när hjulet oundvikligen blir repad. Gropar, trottoarkanter och annat skräp kan ta din enseende fälgar och repa upp dem på ett ögonblick. Många människor tror att reparera hjulet repor är en lång och komplicerad process, men med några verktyg och produkter, kan hjulen vara tillbaka till ser obefläckade på nolltid. Reparera repor själv är mycket billigare än att ha dem tas om hand av en bil professionell också. Saker du behöver
Soap
thinner
Luddfri tvättlapp
Maskeringstejp
240 och 400 grit sandpapper (eller liknande) katalog Spot kitt
stort ark
Scratch-filler och primer
färgad lack eller hjul måla
Klarlack eller hjul måla
Visa fler instruktioner
1

Rengör hela hjulet med tvål och vatten och se till att ta bort smuts eller hjul fett. Låt hjulet torka helt innan du fortsätter. Använd thinner och en luddfri tvättlapp för att ytterligare rengöra repad yta av hjulet, och se till att helt ta bort något på det skadade området.
2

tejp runt repad yta med maskeringstejp, lämnar ungefär en kvarts tum av utrymme runt scratch. Stoppa bandet under kanten för att undvika skador på däcket.
3

Använd 240 grit eller liknande-sandpapper för att börja buffra scratch, och se till att endast sand nära noll för att undvika ytterligare skada din ratten. Applicera plats kitt till scratch, helt täcker det. Låt fläcken spacklet torka helt innan vi går vidare, vilket bör ta cirka fem till tio minuter.
4

Slipa repad området igen, denna gång med 400 grit eller en liknande grad av sandpapper. Sand scratch och spackel tills det ser ut och känns smidig.
5

Täck hela området bilen nära hjulet med en plåt eller en stor duk. Att se till att täcka allt försäkrar att ingen färg kommer att få på bilen eller någonstans det inte behövs. Använd scratch-filler och primer, och spraya från ca sex till åtta inches bort direkt på plats med spackel. Akta dig för primer igång om du kommer för nära. Låt primern torka helt, och sand igen med antingen 400 eller 600 grit sandpapper.
6

Ansök färgat lack eller färg till repad och slipade området. Se till att undvika över-målning området, eftersom målarfärg kan köra och ett andra skikt kan alltid tillämpas. Låt färgen torka helt innan du går vidare. Spraya en klarlack över ratten efter den färgade pälsen. Låt det torka innan sprayning igen en gång, låta den torka helt igen, natten är oftast bäst. Ta bort maskeringstejpen, skölj hjulet, och du är redo att komma tillbaka på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76119.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.