Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

2009 Silverado Alignment specifikation

Underhålla rätt hjulinställning på en 2009 Chevrolet Silverado är avgörande för att säkerställa att fordonet styr rätt under körning. Om rätt position specifikationerna inte upprätthålls, däcken slits snabbare då de borde och bränsleekonomi påverkas negativt. Det rekommenderas av de flesta däck proffs att hjulinställning ställas till fabriken specifikationer var 12.000 miles. Caster

2009 Chevrolet Silverado bör mäta mellan 3,4 och 3,65 grader positiv caster på vänster sida, och mellan 3,4 och 3,55 grader positiv caster på höger sida. Dessa mätningar kan vara inom en grad över eller under och fortfarande ligga inom toleranserna. Att visualisera Caster, dra en linje mellan den övre och nedre kulleden direkt i mitten av varje. Om linjen är exakt vinkelrät mot en plan vägyta, har fordonet 0 grader av caster. Om linjen lutar mot fordonets bakre del på toppen, den har positiv caster. Om det lutar framåt, har fordonet negativ caster. Konstruktörer fordon med vissa positiva Caster att tillåta ratten att räta vid slutförandet av en sväng.
Camber

vänster och höger sida av 2009 Silverado camber bör mäta negativa 0.10 grader. Specifikationerna möjliggör en 0,6 graders variation åt båda hållen, men mätningarna ska vara så nära som möjligt till negativa 0.10 grader. Camber tar samma tänkta linje dragen genom centrum av den övre och nedre kulleden av fordonet och åtgärder om den lutar utåt eller inåt. Om linjen lutar utåt i toppen av raden, har fordonet positiv camber. Om linjen mäter exakt vinkelrätt mot plan yta av vägytan då camber är 0 grader.
Toe

tå specifikationen för 2009 Silverado är positivt 0,10 grader summa tå. Detta innebär att summan av både hjul tår bör motsvara 0.10 grader. Specifikationerna möjliggör en varians av 0,20 grader. Den tån för varje hjul bör vara lika, eller så nära lika som möjligt. Toe är vinkeln att hjulen vänds inåt mot varandra. Mer specifikt, om man drog en linje parallell med plan vägyta genom den bredaste delen av hjulet, skulle 0 grader av bogsera på varje sida innebära att linjen var parallell med sidan av fordonet. Om framsidan av linjen lutar inåt mot fordonet, den har positiv tå, medan linjen pekar utåt skulle vara negativ tå. Varje hjul kan ha sin egen tå mätning eftersom vinklarna kan vara annorlunda.
Feluppriktning

Felaktig caster vinklar resultatet i ratten inte återvänder till mittläget som snabbt när du släpper ratten efter en sväng. Felaktiga camber vinklar kan orsaka däckslitage på insidan eller utsidan kanten av däcket. Det kan också orsaka en pull. Felaktig tå kan orsaka befjädrad ojämnt däckslitage över hela ytan av däcket. Ojämna inställningarna mellan de två sidorna kan orsaka drag och kan också orsaka att fordonet vandra på vägen. Felaktig tå orsakar också ökat rullmotstånd vilket resulterar i dålig bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76153.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.