Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Dodge Ram

Om du upptäcker att en hjulmutter inte hålla tätt på din Dodge Ram, måste du byta ut dubbarna på din lastbil. Ibland kan du strippa tappen när du byter däck. Den lösa mutter sätter extra stress på andra reglar, så det är en bra idé att kolla upp dem. För att ersätta stud du behöver någon mekanisk förmåga, men mest tålamod och rätt verktyg. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en ny stud för hjulet. När du byter stiftet på Dodge Ram måste du se till att du har rätt storlek stud. Om du inte vet vad det är, vänta tills du tar bort bulten och ta den till butiken med dig.
2

Kontrollera under passagerarsätet för domkraft och verktyg. Du måste palla upp bilen för att byta ut stiftet på en Dodge Ram. Vara säker på att blockera diagonal däcket innan du jack upp.
3

Ta av däcket. Ta bort bromsok och rotorn av hjulet med brutna stud i syfte att få tillgång till hubben. Det finns två typer av bakbromsarna. Om du har skivbromsar, följ procedurerna som används på de främre bromsarna. Om du har trumbromsar, ta bort trumman.
4

Kontrollera om ett område på baksidan av navet som låter dig ta bort bulten lätt och en ny sättas tillbaka in i området. Rada upp öppningen med stud som behöver bytas ut. Om du inte kan enkelt ta bort bulten, ta bort navet och sätta den i ett skruvstäd.
5

Hit hjulet stud med en hammare så att det driver tappen bakåt och ut på baksidan av navet . Sätt det nya hjulet stud i öppningen där du tog bort den gamla stud.
6

Placera två hjulbultar på stuteriet, vinklad uppåt för att dra åt bulten. När du drar upp dem, drar de dubben genom hålet. Kontrollera ryggen och sluta när du ser huvudet plant mot navet. Använd en mutterdragare om du har en, så jobbet är lättare
7

Lossa och ta bort båda bultarna när bulten är igenom. Starta processen att ersätta de delar du tog av hjulet. När du byter stud på din Dodge Ram, är det en bra idé att ändra hjulmutter samtidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76032.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.