Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Radio i en 2001 Nissan Maxima

Radioenheten i en 2001 Nissan Maxima Sedan ligger i den mellersta delen av instrumentpanelen, ovanför askfatet och kontroller klimat. För att ta bort och ersätta radion, måste de mittersta munstyckena, shifter efterbehandlaren och diverse skruvar tas bort. De vanligaste problemen i samband med fabriken radion är icke-arbetande knappar och felaktig inre kretsar. Felaktig inre kretsar kan orsaka en rad problem såsom ojämn drift, intermittent ström cykling, slumpmässiga volymnivåer, och ett överflöd av statisk återkoppling från högtalarna. Saker du behöver
Batteripolen skiftnyckel
platt skruvmejsel som
Phillips skruvmejsel som
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Öppna huven och ta bort den negativa batterikabeln från batteriet med en batterikabel skiftnyckel.
2

in en platt skruvmejsel i-mellan centrum vent ovanför radion och instrumentbrädan struktur. Bänd på ena sidan av ventilen för att frigöra ventilen s fästklammern. Håll ventilen ut med handen för att bibehålla urkoppling av klippet, och sedan bända klämman löst på andra sidan. Koppla den elektriska omkopplaren kontakterna från ventilationspanelen, och ta sedan bort ventilationspanelen från instrumentbrädan.
3

Öppna askkoppen och ta bort skruven som håller den nedre konsolen efterbehandlaren på plats med en stjärnskruvmejsel. Sätt en platt skruvmejsel i-mellan efterbehandlaren och mittkonsolen struktur och bänd efterbehandlaren ur mittkonsolen struktur. Koppla bort alla elektriska anslutningar från panelen inklusive aska facket lättare och fara övergång, ta sedan bort den nedre konsolen efterbehandlaren.
4

Ta bort skruvarna som håller fast radio /klimatkontroll avsnitt till mittkonsolen med en stjärnskruvmejsel och dra ut det ur mittkonsolen. Ta bort skruvarna som håller radion till klimatkontroll sektionen och separera radion från klimatkontroll avsnittet. Koppla radions kabelhärvan kontaktdon och radio antennkontakt. Ta bort radion från fordonet.
Installation
5

Återanslut radions kabelhärvan kontaktdon och radio antennkontakt. Ställ in radion på plats i radio /klimatkontroll fästet och sätt tillbaka skruvarna som håller radion till klimatkontroll avsnittet.
6

Ställ radio /klimatkontroll avsnittet tillbaka in i mittkonsolen som en enhet och installera om radio /klimatkontroll sektionens fästskruvar.
7

Anslut den nedre konsolen efterbehandlare elektriska anslutningar, inklusive aska facket lättare switch och fara övergång. Ställ panelen på plats och tryck nedåt tills den låses på plats. Sätt tillbaka panelen fästskruven inuti askkoppen.
8

Anslut de elektriska kontakterna på ventilationspanelen och ställa panelen på plats. Tryck ventilationspanelen i instrumentbrädan tills den låses på plats. Testa radio, styr klimatet, och vent knappar panelen för att säkerställa att de fungerar på rätt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75847.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.