Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Match Old Car Paint

Automotive tillverkare använder ett stort antal billacker. Varje tillverkare använder olika nyanser av samma färg och nyanser är ofta ändras. Vissa tillverkare ändrar dem varje år. Varje färg är tilldelad en viss kod och detta är det enda sättet att matcha lacken med någon grad av säkerhet. Matcha färgen blir mer komplicerad när den ursprungliga färgen har bleknat på grund av solljus och väderförhållanden. Dock är platsen att börja med färgen kodnummer. Om färgen på din bil är mycket bleka, måste du ha en professionell match och blanda färgen. Instruktioner
1

Leta ramnumret. Det identifieringsnummer innehåller en hel del information om bilen, inklusive lacken. Det är annorlunda än det VIN-nummer. Det är på en metallplatta som är lättillgängligt. De vanliga platser för identifikationsnumret inkluderar dörrposter, undersidan av huven, handskfacket, och reservdäcket täcka. Webbplatsen ExpressPaint.com ger information om att hitta identifikationsnummer på olika typer av fordon.
2

Identifiera färgen koden på typskylten. Färgen kod är på nedre vänstra sidan under streckkoden. Det kan identifieras som " yttre måla färg " och det är en kombination av bokstäver och siffror. Om du har problem att hitta identifikationsnummer eller hitta färgen koden, ta bilen till en verkstad eller återförsäljare.
3

Gör en online-sökning. Om identifieringsnummer är svårt att hitta eller om den är skadad och oläslig, göra en online-sökning. Flera webbplatser kan du söka efter färgen kodnummer som matchar ditt fordon. Ange nödvändig information om ditt fordon för att hitta möjliga färg matcher.
4

Köp målarfärg på den lokala fordonsindustrin leverans butik. Köpa färg som matchar kodnumret. Börja med att köpa en liten tub av bättringsfärg för att testa matchen.
5

Måla en osynlig del av fordonet. Se till att färgen matchar. Åldern på bilen, samt terräng och det lokala klimatet kan ha orsakat färgen att blekna så att den ursprungliga färgen inte stämmer. I detta fall, ta bilen till auto verkstad och söka professionell hjälp för att matcha färgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72437.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.