Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Bush Kontroll Arm på en Toyota Hilux

Toyota Hilux var en lätt lastbil tillverkad 1976-1995. Den var avsedd för off-road körning och tillförlitlighet. Den off-road förmåga Hilux möjliggörs delvis av dess kontroll-arm fjädring setup. De styrarmarna hjälper till att fokusera den kinetiska energin av bulor in i stötdämpare. Detta sätter styrarmarna under stora mängder av stress; bussningar används för att skydda de förbindande bultar. Dessa bultar kan bli alltför mjuk med tiden, och måste bytas ut. Saker du behöver
Bil jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Däck järn
Gummiklubba
Byte bussningar
Visa fler instruktioner
1

Shift bilen i "park." Ställ i nödbromsen. Palla upp hörn av bilen. Skjut in en jackstand. Avlägsna hjulet med din däck järn, placera den till sidan
2

Placera domkraften under styrspindeln,. Stödja knogen med stödbenet. Kontrollarmen är U-formad, de två armarna ansluter till Hilux ram. Bottendelen av U är ansluten till styrspindeln. Unbolt två back-armar från bilens ram. Sänk domkraften så att armarna inte längre blockeras av den stödjande flänsar på ramen.
3

Skjut de gamla bussningarna ur armens bult-hål med en skruvmejsel. Om bussningarna sitter fast, slå skruvmejsel med en gummiklubba. Slå inte styrarmen själv. Sprickor på en suspension-delen kan öka på grund av mekaniska påkänningar.
4

Skjut in de nya bussningarna på plats på kontroll-arm bulthål. Skjut bultarna på plats på kontroll-arm bulthål. Wrench dem spola ner. Avlägsna domkraften och skruva fast hjulet igen. Sänk lastbilen utanför stödbenet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75353.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.