Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en kamrem på en 2000 Kia Sportage

Den Kia Sportage är en kompakt sport utility vehicle som Kia Motors har tillverkat sedan 1993. De 1993 till 2002 modellerna är första generationens Kias, som har en 4-cylindrig 2,0-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Denna typ av motor kräver en kuggrem för att synkronisera rörelsen mellan kamaxeln och vevaxeln. Du måste byta kamremmen med jämna mellanrum, vanligtvis minst 60.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

strömkabeln kopplas bort för bränslepumpen bakom baksätet. Starta motorn och låta motorn stanna. Slå av tändningen och anslut kablaget. Ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel för att säkerställa att du inte starta fordonet under kamrem byte.
2

Demontera drivremmen för generatorn. Koppla bort luftledningen från kylaren med en hylsnyckel och lossa den övre kylarslangen. Ta bort fästskruvarna för kopplingen fläkten och dess svepning. Ta bort kopplingen fläkt och hölje som en enhet.
3

Lossa bultarna för stänkskyddet med en hylsnyckel och lossa stänkskyddet. Lossa bultarna för luftkonditioneringen drivremmen att minska spänningen på drivremmen. Ta bort skruvarna på kamremmen täcker med en hylsnyckel och lossa locken.
4

Vrid kamdrevet medsols tills tidpunkten märket på vänster Kamdrev linje med jag märke på förseglingsplattan , och tidpunkten märket på höger Kamdrev linje med E-märket på förseglingsplattan. Lossa spännaren bulten med en hylsnyckel och dra spännaren bort från kamremmen. Dra åt spännare skruven för att minska trycket på kamrem och koppla bort kamremmen.
5

Placera en förare genom ett hål i kamaxelns remskiva för att förhindra den från att vrida. Lossa fästskruvarna för remskivan med en hylsnyckel och lyft bort hjulet. Avlägsna låsbulten för nedre KUGGREMSHJUL och lyft bort hjulet.
6

Montera kamaxeln remskivor och vridmoment sina bultar till mellan 35 och 48 fot pounds. Anslut den nedre KUGGREMSHJUL och dra åt låsbulten till 120 fot pounds. Rikta in den vänstra Kamdrev med jag märket, och rikta den rätt Kamdrev med E märket. Montera kamremmen på sina remskivor.
7

Lossa bulten på spännaren med en hylsnyckel för att spänna kamremmen. Dra åt bulten till mellan 27 och 38 fot pounds med en momentnyckel. Montera skydden kamrem och installera drivremmar för luftkonditionering och servostyrning. Montera stänkskyddet och generatorremmen. Fäst den övre kylarslangen och installera enheten kopplingen fan. Installera luftkanalen till kylaren.
8

Fyll kylsystemet till rätt nivå och fäst den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera att läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74925.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.