Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en aluminiumtråd

Aluminium bildelar är lätt och tålig. Trådar skuren i aluminium är benägna att strippa. Denna tendens resulterar i behovet av att installera nya ämnen för att installera ett tillbehör till en aluminium del. Byte gänginsatserna är gjorda av stål, ger ett starkare dragstyrka än aluminium gängor och är mindre benägna att strippa när du installerar eller tar bort en bult från installerade tråden insatsen. Trådarna ersätts med en tråd insats förblir storleken på de avskalade ursprungliga aluminium trådar, så att du kan återanvända tillbehör-medföljande fästen. Saker du behöver
gänginsatshylsa reparationssats
Borr satt
3/8-tums borr motor
Skärvätska
Punch
Hammer
Visa fler instruktioner
en

Säkra borrkronan i chuck med 3/8-tums borrmotor. Välj en storlek borr anges av hålet dimensionering diagram från en borr set. Se tråden reparationssats hål Storlekstabeller Bestäm hålens storlek som krävs för att installera tråden insatsen.
2

Ansök skärvätska till borrkronan och hålet som innehåller de skadade aluminium gängor.

3

Borra ut de skadade gängor med borrkronan installerad i 3/8-tums borr motor. Ansök skärvätska under borrningen för att hålla borren täpps med aluminium.
4

Knacka nya ämnen i det borrade hålet med kranen som visas på hål Storlekstabeller och tee-handtag gängtapphållare medföljer gänginsatsen reparationssats. Ansök skärvätska till gängskärning i kranen för att producera rena gängor i aluminium medan du vrider tee-handtaget gängtapphållare medurs.
5

Vrid tee-handtaget peka skiftnyckel moturs för att ta bort kranen från nu gängade hål.
6

tråd en tråd insatsen på slutet av installationen verktyget medföljer tråd reparationssats.
7

Ställ slutet av tråden insatsen i det gängade aluminium hålet. Vrid monteringsverktyget medurs för att skruva in insatsen i hålet. Sluta vrida monteringsverktyget när gänginsats är i jämnhöjd med toppen av det gängade hålet.
8

Avlägsna monteringsverktyget från det installerade gänginsats.
9

Slide en punch till det installerade tråden insatsen. Strike baksidan av stansen med en hammare för att ta bort tången från botten av gänginsatsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72468.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.