Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter remspännaren på en Chrysler Grand Voyager

Serpentine bältessträckare är avgörande för en väl fungerande av drivremmen. Om spännaren blir glapp, utsliten eller lagren börjar att dra, kan det misslyckas och skada serpentin bälte, vilket gör byte av remmen och spännaren nödvändig. Spännaren är ansvarig för att upprätthålla rätt spänning på serpentin bälte, och de flesta spännare använda en fjäderbelastad arm med en remskiva på den för att effektivt utföra denna uppgift. En ny sträckare är tillgänglig från din Chrysler återförsäljare samt många bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench in
Jack
Jack står
platt skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Ställ in kabeln åt sidan, vilket gör att den inte kan röra batteripolen när du arbetar på motorn.
2

Placera en domkraft under högra sidan av van och lyfta upp det från marken. Sätt en pallbock under ramen för att stödja fordonet.
3

Leta drivremmen sköld eller stänkskyddet och ta bort den genom att bända ut de plastnitar som håller den med en platt skruvmejsel . Lokalisera remspännaren och skjut en skiftnyckel på klacken vid slutet av spännaren. Vrid spännaren moturs för att lossa spänningen.
4

bort drivremmen från spännaren och ta bort monteringsbulten i mitten av spännaren med en hylsa och spärrskaft. Ta sträckaren från motorblocket.
5

Installera den nya remspännaren på motorblocket med monteringsbulten från den ursprungliga spännaren. Dra åt fästskruven till 21 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Placera en skiftnyckel på klacken i slutet av spännaren och vrid den moturs. Sätt tillbaka remmen på remspännaren sedan långsamt släppa spännaren, gör det möjligt att dra åt bältet. Ingen justering utöver detta behövs.
7

tillbaka stänkskyddet genom att trycka på vakt upp och sätta plast nitar för att säkra den. Stöd van med domkraften, ta bort domkraften och sänk van till marken.
8

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet terminalen och dra åt bulten med en skiftnyckel.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71840.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.