Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en resistor Heater Motor på en 1999 BMW Z3 2.5L

Värmaren motor motstånd på en 1999 BMW Z3 2,5-liters roadster är integrerad i värmaren motorn själv. Detta motstånd ansluts till den främre sidan av motoraggregatet. Aggregatet motståndet är inte repareras, den måste tas bort och ersättas om det misslyckas. Detta motstånd tillåter att motorn snurra i olika hastigheter och därmed hade möjlighet ventilationssystemet inuti roadster att blåsa varm eller kall luft vid olika hastigheter. En dålig motor motstånd antingen att för mycket eller för lite ström i till motorn, vilket allvarligt begränsar den variabla funktionen fläkthastigheten av VVS-system. Saker du behöver
platt skruvmejsel som
Vit måla
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Bänd bort båda locken torkararm med en liten platt skruvmejsel, ta sedan bort bultarna torkararm med en spärr och uttag. Markera positionen av torkararmarna i förhållande till spindlarna med ett litet rör av vit färg. Lyft torkararmen upp så att de är i 90-graders vinkel mot vindrutan, sedan lyfta armarna bort av kugghjulen torkaraxel.
2

Koppla slangen spolarpumpen från luftintaget /värme galler. Öppna huven, sedan bända bort plast klämmorna på båda ändarna av luftintaget /värme grillen med platt skruvmejsel. Lyft luftintaget /värme grillen upp och bort från det undre vindskyddet området, lossa de resterande slangar Spolarpump, och ta bort gallret helt.
3

Koppla bort torkarmotorn s kabelhärvan kontaktdon. Ta bort skruvarna som håller torkarmotorn och armaggregatet till insidan huven, med ett Ratchet och uttag, skjut hela enheten åt vänster för att lossa den från de integrerade krokar. Lyft aggregatet ur bilen och ställ den på marken eller på en arbetsbänk.
4

Lossa klämmorna på fläktmotorn fläktkåpan genom att skjuta dem åt vänster tills den pop lös, ställ sedan in luckan åt sidan.
5

Lokalisera motståndet värmare motor, direkt under motorns kropp i mitten av enheten. Bänd motståndet ur fläkten med en platt skruvmejsel. Släng den gamla motståndet.
6

Tryck den nya motståndet i fläkten motoranordningen tills det är fullt sittande.
7

tillbaka värmaren motor täcka och åter fästa lockets kvarhållande klämmor.
8

Placera torkarmotorn och torkararmen montering inuti kåpan sektionen och skjut den åt höger för att engagera låsflikarna. Sätt tillbaka fästbultarna för torkarmotorn och torkararmen montering.
9

Anslut slangen spolarpumpen till undersidan av luftintaget /värme grillen montering. Placera enheten över kåpan området och anslut den övre slangen spolarpumpen till luftintaget /värme enhet.
10

Sätt plast låssprintarna på hörnen av luftintaget /värme grillen montering och tryck ner dem tills de är fullt sittande. Sätt tillbaka torkararmarna till utgångsläget och sedan installera om torkararmen fästskruvar. Sätt tillbaka locken torkararmen och testa båda systemen för att säkerställa korrekt funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75848.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.