Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Wire Harness Instruktioner

kabelhärvor hjälpa reda ut bilen sladdar under huven för att göra anpassningar lättare och mer framgångsrik för DIY mekaniker. Det finns två huvudsakliga typer av kablage tillgängliga för bilar: radio kablage och elektriska kablage tråd. Båda selar består av en huvuddel som förbinder befintlig komponent kablar till ledningar av bilens elsystem och tillhörande delar. Radio kabelhärvor

Radio lätt selar knäppa på den bakre änden av en ersättare radio. De är utformade för att passa modellens ursprungliga kabelhärvan och måste köpas med märke och modell av bilen i handen. Radion sele förbinder fyra strömkablar och fyra eller fler trådar högtalare. Batteriet tråd, vanligen gul, ansluter radion till batteriet för en konstant strömkälla även när motorn är avstängd. Tändningskabeln är rött och det visar radion på när tändningen aktiveras. Marken tråd är oftast svart och det fullbordar radions kretsen. Om din nya radio eller bilen inte är en slipad plugg, bör tråden skruvas in i metalldelen av instrumentbrädan istället för att tillhandahålla en jordad källa. Slutligen är den sista kraften tråd blå power antennkabel. Detta är endast använda i bilar som har mekaniskt utdragbara antenner. Den vänstra främre högtalarkabeln är typiskt vitt på den positiva änden och vit med en svart rand på den negativa änden. Mest högra främre högtalarkablarna är grå på den positiva änden med en svart rand på den negativa änden. Den vänstra bakre högtalarkabeln är grön med en svart rand på den negativa änden, och den högra bakre högtalarkabeln är lila med en svart rand på den negativa sidan. De positiva sidorna av dessa trådar kontakten i sele och de negativa sidorna ansluta till högtalarelement. För att installera enheten, börja med att installera jordledningen följt av batteri, tändning och makt antennkablarna. Därefter installerar de främre två högtalarkablar börjar till vänster och rör sig åt höger. Slutför installationen kabelstammen genom att ansluta de bakre högtalarkablarna igen, börja med vänster sida först.
Elektriska kablage

Elektriska kablage hålla bilens elsystem prydligt sorterade ut, viktigt för hemma-mekaniker som vill anpassa många olika komponenter. Köp ett kabelnät och kit som passar din modell. Eftersom trådarna i satsen redan är ansluten till gruppcentralen, det finns tre enkla steg för att installera det. Börja med att montera säkringen panelen under instrumentbrädan där du enkelt kan komma åt den i framtiden. Nästa, dra kabeln grupperna till rätt platser. Strålkastaren trådarna löper från selen till framsidan av bilen, kommer motorn trådarna löpa under huven och bakljus trådarna kommer att anslutas till den bakre delen av bilen. Slutligen, anslut kablarna till komponenter med hjälp av de färgkodade sele trådar. Före provning ledningar, se till att systemet är ordentligt jordad till bilens metallchassi. Det är också en bra idé att samla ihop trådarna var tre till fyra inches för att hålla i trådarna snyggt och spänd. Använd nylon band för att hålla trådarna från gnugga. Fast krusa alla lösa trådar samman, och täcka eventuella vassa kanter nära ledningarna med gummibussningar eller mjuka slangar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71577.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.