Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Testa hjulsensorn på en 2001 Chevrolet Silverado

2001 Chevrolet Silverados använder ett nav-monterat system hjulsensor som består av en elektromagnetisk sensor och en tandad reluctor hjul på varje framhjul. Den reluctor hjulet snurrar med samma varvtal som hjulet och elektro-magnetiska sensorn registrerar informationen i pulser. PCM-och ABS-datorer avkoda denna information och använda den bestämma hjulets hastighet. Genom att bestämma hjulets hastighet, kan båda datorerna berätta om ett hjul har låst sig eller snurrar snabbare än den andra. För att diagnostisera en defekt hjul sensor, måste du övervaka dataströmmen med en scan verktyg och också bekräfta att varje sensor tar emot spänning. Saker du behöver
Jack
Jack står
Scan Tool Review Work ljus
Mekaniker ranka
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Lyft den främre delen av bilen med en domkraft och stödja den med stöttor, båda framdäcken måste vara minst 6-inches från marken. Placera stoppklossar bakom bakhjulen och handbromsen.
2

Slå på tändningen till "ON" läge och anslut en scan tool till lastbilar data port under instrumentpanelen under ratten. Navigera till den levande Data-menyn och övervaka hjulhastighetssensorerna, de ska både visa noll
3

Slå på motorn och tryck lätt på gasen samtidigt övervaka felsökningsverktyg.. Hjulhastighetssensorn utgående värden ska matcha hastighetsmätaren utgång. Om en sensor inte så är det troligen trasigt.
4

Stäng av motorn, men lämna tändningen på och ligga ner på en mekaniker ranka. Roll under bilen och undersöka hjulet trådar varvtalsgivare för nötning eller nedskärningar.
5

loss kontaktstycket från hjulvarvtalsgivaren. Sondera ljusblå tråd för vänster framhjul sensor och tan tråd för höger-framhjul sensor med en digital multimeter. Angiven spänning värdet är 1,8 till 12 volt. Om multimetern läser mindre än 1,8 volt sedan hitta och reparera kort i tråden och testa sensorn. Om spänningen läsning är inom specifikationen sedan ersätta hjulvarvtalsgivaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75839.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.