Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Dra åt bultarna

Korrekt inställning av vridmomentet på en mutter eller bult kräver att du använder en momentnyckel. De muttrar eller bultar som du arbetar med, även om de är stål eller metall, är utformade för att sträcka vid åtdragning. En viss mängd vridmoment som appliceras på dem kommer att sträcka dem till det begärda beloppet, hålla dem tätt. Vridmoment används på fästelement från muttrarna till bultarna i motorn eller insidan av din bil. Tillämpa detta moment ordentligt är avgörande för framgång av fästanordningen i sin avsedda användning. Saker du behöver
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta vridmoment specifikation för fästanordningen du arbetar med. I de flesta applikationer, kommer tillverkaren leverera dessa specifikationer och publicera dem på reparation eller bruksanvisningar. Specifikationen kan vara i foot-pounds, inch-pounds eller en metrisk motsvarighet. Kontrollera att du har en momentnyckel för att passa dina behov.
2

Ställ din momentnyckel till angivet moment. På de flesta moderna momentnycklar, är vridmomentet inställas genom att vrida handtaget på nyckelns tills de bästa kantlinjerna upp med ett märke på pipan på nyckelns. Momentnyckeln kan märkas i standard och metriska enheter, så dubbelkolla den skala du använder på skiftnyckel eller du kan över-vridmoment fästanordningen.
3

Välj en lämplig storlek uttag för att passa fästanordningen du arbetar med och installera det på momentnyckeln. Snäpp fast stickkontakten på fyrkant för momentnyckel precis som du skulle göra på en spärr. Se till att uttaget passar fästanordningen korrekt, eftersom att applicera vridmoment skadar eller remsor fästanordningen.
4

Placera sockeln och momentnyckel på fästelement och dra åt bulten, som håller momentnyckeln i handtaget vid slutet av skiftnyckel. Rotera momentnyckeln långsamt och jämnt, fortsätter genom bågen tills skiftnyckel klick. Den klick indikerar att du har nått det önskade vridmomentet. Dra inte bortom denna punkt eller skada med uppstå på fästanordningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72008.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.