Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en Cross Gängad oljefilter

Byta olja i en bil eller lastbil är det viktigaste underhåll att göra. Om det inte byts regelbundet eller på rätt sätt kan motorn gripa och till slut att behöva bytas ut. Vid oljebyte, är en av de vanligaste problemen ett läckande filter efter förändringen görs. Det kan finnas tre orsaker till filtret läcka: det är löst, det gamla filtret packningen är fortfarande på monteringsytan eller den korsar gängad. Den senare av dessa är en som ofta uppstår när filtret är svår att nå, när detta händer, är det enkelt att fixa. Saker du behöver
Nytt filter
Vise grepp
Nytt oljefilter monteringstapp
Red gänglåsningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort korsa gängade oljefiltret. Detta kan kräva användning av ett filter skiftnyckel eller, om ett svårare fall, ett spett. Om filtret är cross gängad, det finns en stark möjlighet att monteringsniten kommer att komma ut med det.
2

Rengör hela filtret montering område. Detta kommer att bidra till att smuts inte kommer in i de nya gängorna på nya monteringstapp.
3

Ta bort den gamla monteringstapp om det inte kom ut med filtret. Vissa dubbar kräver en stor Allen typ skiftnyckel för att ta bort, kontrollera med fordonets tillverkare eller din lokala delar butik
4

Rengör motorns sida av trådarna för den nya regeln.. Motorsidan trådar kommer att vara en annan stigning och storlek från oljefiltret trådarna. För att vara säker på oljefiltret trådar, testa-montera det nya filtret på stuteriet.
5

Placera två droppar röd tråd locker på gängorna motor sidan av den nya regeln. Detta kommer att bidra till att säkerställa den nya stud inte oavsiktligt lossnar.
6

Installera den nya stud. Var noga med att inte korsa tråden dubben på motorn eller monteringsblocket. Dra åt bulten högst två hela varv förbi handkraft. Över-åtdragning av bulten kan bryta den.
7

Rengör monteringsytan och montera det nya filtret. Se till att inte korsa tråden det nya filtret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71495.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.