Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt ut bränslepumpen i en 1991 Nissan 240SX

Den 240SX är en två-dörrars kompakt bil som Nissan sålde i Nordamerika 1989-1998. I 1991 års modell hör till den första generationen av 240SX som var i produktion från 1989 till 1995. Dessa fordon var utrustade med en 4-cylindrig, 2,4-liters motor som använder sekventiell bränsleinsprutning. Denna typ av bränsleinsprutning använder en elektrisk bränslepump för att leverera bränsle vid högt tryck. Bränslepumpen för 1991 Nissan 240SX är tillgänglig från bakluckan på bilen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

bort säkringen för bränslepumpen från säkringsdosan under instrumentbrädan. Starta motorn och låt den gå tills den stannar. Dra runt motorn två gånger för att lätta på trycket i bränslesystemet. Stäng av tändningen, och byt ut säkringen för bränslepumpen.
2

Lossa sladden till den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel för att förhindra oavsiktlig gnistbildning. Öppna den bakre stammen och koppla den elektriska kontakten för bränslemätare. Ta bort locket till bränsletanken. Koppla bränsleledningarna från bränslepumpen församling.
3

Demontera fästbultarna för bränslepumpen montering med en hylsnyckel. Lyft monteringen bränslepumpen ur bränsletanken, och kassera O-ring på bränsletanken. Anslut den resulterande öppningen i bränsletanken med en ren butik trasa för att hålla smuts borta från bränsletanken.
4

Avlägsna butik trasa från bränsletanken öppning. Montera en ny O-ring på bränsletanken. Placera den nya monteringen bränslepumpen i bränsletanken, och fäst bränslepumpen församlingen fästskruvar med en hylsnyckel. Fäst bränsleledningar och elektrisk anslutning, och sätt tillbaka locket för bränsletanken.
5

Anslut kabeln till den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera att bränslesystemet är tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74325.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.