Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Problem med Hyundai XG300l

Införd i USA för bara ett års modell, 2001 var Hyundai XG300 tillverkas som en mid-size lyx sedan för den nordamerikanska marknaden (Den kallades Grandeur XG i Sydkorea - landet av biltillverkaren Hyundai). Året därpå blev det åter badged som XG350 med några stora förändringar, vilket gör det en annan bil från sin föregångare. Sidokrockkuddar

Några Hyundai XG300s kan ha felaktiga kablage och kontakter som monteras på justerbara sittdynan montering. Krockkudden ljus kan utlösas som följd, vilket indikerar att sidokrockkuddar inte kan sättas in i händelse av att en olycka inträffar. Risken för skador på grund av sidokrock kan ökas kraftigt som följd. Auktoriserade återförsäljare kan säkert fästa trådlösa selar och kontakter till bilens främre ramar sittdyna gratis.
Tire Pressure

Vissa Hyundai XG300s kan ha plakat däcktryck som inte uppfyller FMVSS nr 110, vilket är en standard som Förenta staternas Department of Transportation uppsättningar för reglering av däcktrycket av landets fordon. Felaktigt däcktryck kan förtid slitage på däcken och påverka köregenskaperna. Ägare kan få en gratis, korrekt plakat från en auktoriserad återförsäljare.
Powertrain

Några Hyundai XG300s hade drivlinan styrenheter (PCM) som var felaktigt tillverkade. Detta kan spåras till en kondensor som inte var korrekt installerad på kretskortet - något som kan skada sensorn tändningen misslyckas och orsaka motorstopp. En auktoriserad återförsäljare kan ersätta PCM kostnadsfritt.
Fjädring

Ett tillstånd som även drabbar en del Hyundai Sonatas och XG350s (den XG300 efterträdare), är en ovanligt snabb korrosion av den främre delramen, accelererade under vintertid. Tecken på korrosion inkluderar styrning pull och däck förskjutning. Detta problem kan lätt upptäckas under ordinarie underhåll. Däremot kan ignorera dessa tecken resultera i en eventuell förlust av drivkraft till hjulen, samt kontakt med framhjulet med stänkskärm eller hjulhuset.

En auktoriserad återförsäljare kan inspektera framvagnsvaggan mäta mängden korrosion. Om det inte är så allvarliga, kan dealern lägga dräneringshål och rostfria det. Annars kommer dealern att behöva byta hela hjälpramen. Antingen tjänsten kommer att tillhandahållas gratis. Vissa Hyundai XG300s kan ha ett fel på Luftmassemätare (MAF) sensor
Motor

. MAF-givaren behövs för att bestämma den korrekta bränslemängden som levereras till motorn. En sådan underlåtenhet kan leda till att "Check Engine" lampan tänds. MAF sensorer kan bytas hos din lokala återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71375.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.