Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att svetsa en gjutblock Iron Motor

Gjutjärn är ett mycket starkt material och när det blir skadat kan det vara svårt att reparera skadan. Det är möjligt att svetsa reparationer i gjutjärn, men det är viktigt att slutföra alla nödvändiga åtgärder för att förbereda gjutjärn för att få reparationen. Konsekvens är viktigt när man arbetar med gjutjärn som det finns två vanliga tillvägagångssätt för svetsning av gjutjärn - antingen kall svetsning eller varm svetsning. Även om båda metoderna fungerar, är det viktigt att välja en och hålla fast vid det tills reparationen är klar. Saker du behöver
Svetspistol
Skyddskläder svetsning kläder och handskar
Nickel mjuk svets 99 elektrod pinnar
Gjutjärn motorblocket
Visa fler instruktioner
Uppvärmd Svetsning

1

Värm den skadade motorblocket före svetsning. Om möjligt, värma hela motorblocket till en temperatur av ungefär 800 grader. Ställ motorblocket i ett område som är sluten och fri från tunga drag för att förhindra motorblocket från kylning för snabbt. Om det inte är möjligt att värma hela motorblocket, värma området runt reparation.
2

Ställ svetsbrännaren till en låg ström. Detta minimerar skapa ytterligare spänningar orsakade av gjutjärn motorblocket under reparationen.
3

Applicera nickelelektroden och börjar fylla i sprickan i motorblocket med en back och återgående rörelse tvärs över sprickan. Var noga med att se till att nickel flyter på gjutjärn på vardera sidan om sprickan.
4

Låt gjutjärn blocket svalna långsamt när reparationen är klar. Om det behövs, vira motorblocket i isolerade filtar att bromsa kylningshastigheten. Ju långsammare gjutjärn motorblocket kyler desto lägre risk för reparationen sprickbildning och dra bort från gjutjärn motorblocket. Addera kallsvetsning
5

Förhindra rösterna järn motorblocket från att vara varmare än 100 grader Fahrenheit.
6

börjar tillämpa den nickelelektroden vid botten av sprickan och arbetar i en riktning uppåt av sprickan. Flytta nickelelektrod så att varje svetsfogen rör sig i samma riktning en innan.
7

Låt svetsen svalna långsamt när sprickan har fyllts och reparationen klar. Kör inte upp nedkylningen med vatten eller tryckluft eftersom detta kan leda till att nya svetsen att spricka och dra bort från gjutjärn blocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73158.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.