Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ford F150 Underhåll Tips

Din Ford F-150 pickup behöver regelbundet underhåll för att hålla den igång ordentligt. Det finns vissa intervaller där du behöver för att inspektera och /eller byta ut vissa poster i lastbilen. Detta omfattar inte bara viktiga vätskor som motorolja, men också motordelar som tändstift. Inspektion

Vid kontroll av motorolja och transmissionsolja, använd mätstickan på varje tank tanklocket. Motorns kylvätska, bromsvätska, spolarvätska och servostyrning vätska har indikatorn märken på sina reservoarer eller tankar. Dessa vätskor bör alla kontrolleras en gång i veckan eller var 250 miles, beroende på vilket som inträffar först.

Om trucken har manuell växellåda, bör du kontrollera att det var 3000 miles. Avlägsna vätskan pluggen under chassit (det finns en pluggen och avtappningspluggen) och se om vätskenivån är upp till den nedre kanten av hålet.

Däcken bör också kontrolleras varje vecka. Om trappstegen är slitna mer i mitten än i kanterna, de är över uppblåsta. De är för lågt om kanterna är mer sliten att centrum. Mät mönsterdjupet med en slitbana indikator och byta däck om trappstegen är ned till 1/16 tum.

Kontrollera drivremmen tillstånd på 30.000 miles, ändra det om det finns några sprickor som löper parallellt med spåren eller stycken en halv tum eller längre saknas från spåren.
Replacements

Den vanligaste Underhållsbidragsersättning är motorolja och filter, som behöver göras var tredje månad eller 3.000 miles. Filtret kräver ett filter skiftnyckel för att ta bort, medan oljan dräneras från kontakten på pannan och återfyllas vid motorns påfyllningsröret. Använd fyra liter 5W-20 olja.

Däcken ska roteras vid denna tid också. Flytta den vänstra bakre till den vänstra främre. Den vänstra främre rör sig till höger bak. Den högra bakre flyttas till höger. Den främre högra flyttas till vänster bak. Om du har ett reservdäck, flytta vänster front till reservdelar och reservdelar till höger bak.

Byt bromsvätska vartannat år eller 30.000 miles. Sifon ut med en vakuumpump eller en ny kalkon Baster, eftersom du inte vill att injicera animaliskt fett /lämningar i någon del av fordonet. Lägg färsk vätska med hjälp av en tratt.

Luft och bränsle filter bör också ändras vid denna 30.000-mil intervall. Luftfiltret avlägsnas genom att öppna höljet i den högra mitten av motorrummet. För att ta bort bränslefiltret, först avlasta bränsletrycket genom att koppla bränslepumpens relä i säkringsdosan och kör motorn tills den stannar. Leta sedan reda på filtret monteras nära bensintanken och lossa klämmorna som håller bränsleledningarna till filtret.
Tändstift
gnista

Check pluggar varje 60.000 miles och, om det behövs, byt ut dem. Koppla bort den negativa (svarta) batterikabeln innan du arbetar på dem. För att ta bort en kontakt på en V6-motor, dra ut sin tändkabeln (greppa det av tjockt gummi änden sticker ut ur motorn och inte den tunna tråden) och sedan använda en spärr med en tändstiftshylsor att ta bort pluggarna. På en V8-motor, ta bort de individuella tändspolar genom att koppla bort sina elektriska kontaktdon och fästskruvar för att komma till pluggar. Kontrollera att kontakterna till korrosion och använda en avsmalnande tjockleksmätare för att säkerställa att gapet mellan varje kontakt vara elektroderna är korrekt. Vrid gamla eller byte pluggar i sina hål för hand och dra åt dem med spärr innan du byter kablar eller spolar.
P Det är bäst att byta tändstift på 100.000 miles.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71305.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.