Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Replacement Rutiner för en 2001 Avalon Termostat

En trasig termostat kan orsaka en rad problem, såsom motor överhettning och minskad kylsystemet effektivitet. Även om termostaten är en liten, billig komponent, det är helt kritiskt för korrekt drift av en vätskekyld motor. Den 3,0-liters motor i en 2001 Toyota Avalon innehåller en termostat som är utformad för att öppna vid en temperatur av 176-183 grader Fahrenheit. Den vanligaste termostat fel är ett misslyckande att öppna. I denna situation, inte öppna termostaten ventilen inte när det ska, förhindra kylmedel från korrekt cirkulerar och orsakar att motorn överhettas. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
5 mm insexnyckel
Ratchet uppsättning
Metric Hylsnyckelsats
Tänger
Toyota lång kylvätska livslängd motor
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Låt motorn svalna i minst två timmar för att förhindra brännskador och andra skador i samband med den höga tempererade av motor och kylvätska.
2

höja fordonet med en domkraft och stödja den med pallbockar. Ta bort kylarlocket och placera ett uppsamlingskärl under kylaren. Lossa dräneringsventil med en spärr och metrisk socket. Låt kylvätskan rinna ut tills strömmar från kylaren saktar till en dropp. Det kan ta 30 minuter eller mer. Stäng ventilen kylaren avloppet. Placera drain pan under motorn, under termostathuset.
3

Lossa skruvarna V-banken locket på plats på toppen av motorn med en 5 mm insexnyckel. Ta bort skruvarna som håller slangen luftrenaren och resonator på plats med en spärr och metrisk socket. Ta sedan bort enheten luftrenaren från fordonet.
4

Pressa fjäderkramporna håller Värmeslangarna till vattenintaget med en tång och skjut ner dem vattenslangar. Dra Värmeslangarna bort av vattenintaget.
5

Koppla kylvätskans temperatursensor elektriska kontaktdon. Ta bort muttern som håller trådskydd till vattenintaget med en spärr och metrisk socket och ta bort skyddet från inloppet.
6

Lossa skruvarna röret vattnet till vattenintaget med en spärr och metriska socket. Avlägsna röret vattenintaget från vattenintaget.
7

Ta bort muttrarna som håller vattnet till topplocket, ta sedan bort vattenintaget från topplocket. Lossa termostaten från inloppet.
Installation
8

Installera en ny packning på den nya termostaten. Ställ vattenpumpen inuti cylinderhuvudet öppning så att den lilla jiggle ventil på toppen av i linje med topp-centrumpositionen vatteninloppsventilen monteringstapp.
9

kranen ställs vatteninloppet på cylindern huvudet så att topplocket dubbar passerar genom hålen i vattenintaget. Montera muttrarna tilloppsslangen och dra dem till 69 tum-pounds med en momentnyckel.
10

Ta bort den gamla O-ringen från vattnet inloppsröret. Montera en ny O-ring på vattnet inloppsröret och päls det med tvålvatten. Montera röret vattenintaget i vattenintaget, sedan installera vatteninloppsrör monteringsbulten i topplocket och dra åt den till 14 foot-pounds med en momentnyckel.
11

Ställ beskyddare motorn tråd på plats och installera om sin låsmuttern med en spärr och metrisk socket. Återanslut kylvätskans temperatursensor elektriska kontaktdon.
12

Anslut både Värmeslangarna till vattenintaget. Pressa låsfjädrar med en tång och skjut ner dem slangarna och släpp tången när de är i sitt ursprungliga läge.
13

Set luftrenaren och resonatorarrangemang på plats och installera om den kvarhållande bultar. Ställ V-banken luckan på plats och installera sina fästskruvar med en 5 mm insexnyckel.
14

Fyll kylaren med en 50/50 blandning av Toyota Long Life Coolant och destillerat vatten tills det når toppen. Sätt tillbaka kylarlocket och fyll kylvätskebehållaren med samma blandning tills den når "FULL". Starta motorn och låt den komma upp till arbetstemperatur. Kontrollera efter läckage av kylvätska och sedan kontrollera kylvätskenivån. Fyll på kylvätska om det behövs för att höja kylvätskans nivå till "FULL"-märket på sidan av kylvätskebehållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75832.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.