Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bränslepump på en '95 Ford 7.3 Diesel

En 8-cylindrig 7,3-liters dieselmotor är en av de motorer som Ford använder i full storlek pickup lastbilar. Denna motor är vanligast i F-250 3/4-ton och F-350 full tons pickup. Bränslesystemet för denna motor behöver bränslepumpen för att leverera bränsle under högt tryck. Bränslepumpen för denna motor är belägen i motorrummet ovanpå motorn. En turboladdad motor kommer också att kräva att du tar bort turboaggregatet innan byte av bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla från banjo bult bränsleledningen på bränslepumpen med en sockel skiftnyckel. Avlägsna beslag för bränsleledningen på baksidan av cylinderhuvuden och kasta de gamla tätningsringarna. Lossa klämmorna för bränsleledningar pump på framsidan av bränslepumpen och lossa bränsleledningarna.
2

Koppla loss dräneringsslangen från bränslefiltret och ta bort bränslefiltret med en hylsnyckel. Lossa bultarna för kvarhållande bränslepumpen bultar och dra bränslepumpen från vevhuset. Kassera O-ringen och koppla bort lyftaren av bränslepumpen från vevhuset borrningen.
3

Anslut tappet bränslepumpen till basen av den nya bränslepumpen och ersätta O-ringen på bränslepumpen. Installera den nya bränslepumpen i vevhuset och fäst bultarna med en hylsnyckel.
4

Montera bränslefiltret och fäst dess bultar med en hylsnyckel. Fäst dräneringsslangen till bränslefiltret och anslut bränsleledningar på framsidan av bränslepumpen. Dra åt klämmorna på bränsleledningen och installera nya tätningsringar på baksidan av bränslepumpen.
5

Montera beslag för bränsleledningarna mot baksidan av topplocken utan att dra åt dem. Installera banjo bulten på bränslepumpen och dra den till 40 ft lbs. med en momentnyckel. Dra åt kopplingarna för bränsleledningen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74440.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.