Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Wire en 12 volts fläkt

Kabeldragning en 12 volts fläkt är möjligt i alla miljöer har 12 volts batterier är kraftkällan. Oavsett om en båt, bil eller hus batteribanken är kraftkällan, metoderna är desamma för kabeldragning en fläkt eller något annat av en lång lista med 12 volts apparater. Endast två ledningar, en positiv och en negativ, är nödvändiga. Rätt storlek tråd är också nödvändig för att reglera spänningsfallet från fläkten till strömkällan. Saker du behöver
Wire
kontaktdon
trådklämmor
Fästskruvar
Visa fler instruktioner
1

Mät avståndet från batteriet källa till platsen för fläkten. Inkludera i längden några svängar eller extra tagningar krävs för den sträcka. Hänvisa till en tråd diagram för att välja rätt diameter och typ tråd för ditt projekt. Marina applikationer kräver olika överväganden än landbaserade ledningar av 12 volts fläktar.
2

Lossa batteriet genom att ta bort kabeln till den positiva polen. Fäst ena änden av den positiva ledningen till den kabel som ska kopplas till den positiva sidan av batteriet. Anslut den andra änden till den positiva kontakten på fläkten. Fäst ena änden av den negativa kabeln till den negativa anslutningen på fläkten, och fäst den andra änden till en jordpunkt eller den negativa sidan av batteriet.
3

Återkoppla batteriets pluskabel till batteripolen. Testa fläkten genom att vrida på och av strömbrytaren.
4

Fäst trådarna på flera platser längs vägen med trådklämmor att förhindra trådarna från chaffing eller skadas senare. Placera dem bakom trimma att dölja dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73145.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.