Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Lufta slavcylindern på en 2004 F150

Den 2004 Ford F-150 lastbil med en manuell växellåda är utrustad med en hydraulisk koppling frigöringssystem. Trycket alstras i kopplingssystemet genom att trycka ned kopplingspedalen. Kopplingspedalen aktiverar cylindern koppling master och förnödenheter trycksatt hydraulvätska till slavcylindern på transmissionen. Luftbubblor kan fastna och upphängd i hydraulolja, vilket kan leda till en svampig känsla vid kopplingspedalen och ofullständig urkoppling. De 2004 F-150 lastbilar utrustade med antingen en intern eller extern typ slavcylinder, beroende på motorns storlek, och kräver en annan blödning procedur för varje typ. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
Jack står
butik trasa Begagnad Ford High Performance DOT 3 Motor Vehicle bromsvätska C6AZ-19542-AB eller motsvarande
Catch pan
Clear vinyl slang
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
Intern Slavcylinder
1

i parkeringsbromsen och stoppklossar bakhjulen. Placera en domkraft under den främre stöttningspunkter på rambalk bakom framhjulen och lyft fordonet från marken. Stöd bilen på pallbockar.
2

Leta cylindern koppling master i motorrummet bredvid bromsservon och broms huvudcylinder. Rengör locket på koppling huvudcylinder med en trasa och ta bort locket och membranet. Fyll huvudcylindern upp till "FULL"-märket med rent DOT 3 bromsvätska.
3

Lokalisera skruven kopplingen bleeder på förarsidan av överföringen, i närheten av där den hydrauliska bromsen linje kommer in i transmissionen. Installera tydliga vinyl slangen på luftskruv bröstvårtan och placera den lösa änden av slangen i en fångst pan.
4

Lossa luftningsskruven och låt vätskan rinna ut ur systemet tills vätskan strömmen är fri från luftbubblor. Kontrollera att huvudcylindern inte kör torrt och tillsätt vätska vid behov. Stäng luftningsskruven.
5

Trampa ner kopplingspedalen helt och snabbt släppa den 10 gånger i rad. Kontrollera och fylla på vätskan i reservoaren. Tryck och släpp upp kopplingspedalen fem gånger.
6

Montera koppling huvudcylinder membranet och locket.
7

Ha en hjälpare fullt tryck kopplingshandtaget och håll den ner. Öppna luftningsskruven något för att frigöra eventuell kvarvarande luft i systemet. Stäng luftningsskruven och sedan har din hjälpare släpp kopplingspedalen. Upprepa vid behov tills vätskan strömmen är fri från luftbubblor.
8

Kontrollera att vätskenivån i huvudcylindern är upp till "FULL"-markeringen. Sätt tillbaka locket och membranet.
9

Avlägsna domkraften och lägre fordonet.
Extern Slavcylinder
10

Ställ parkering broms och chock bakhjulen. Placera en domkraft under den främre stöttningspunkter på rambalk bakom framhjulen och lyft fordonet från marken. Stöd bilen på pallbockar.
11

Leta cylindern koppling master i motorrummet bredvid bromsservon och broms huvudcylinder. Rengör locket på koppling huvudcylinder med en trasa och ta bort locket. Fyll huvudcylindern upp till "FULL"-märket med rent DOT 3 bromsvätska.
12

Leta slavcylindern på förarsidan av överföringen. Skjut cylindern in i växellådan och rotera den moturs tills cylindern lossnar från transmissionen. Ta bort cylindern från transmissionen.
13

Koppla den hydrauliska klippet line support från golvplattan av fordonet. Håll slavcylindern med den hydrauliska linje upp och slavcylindern kolven nedåt och den hydrauliska linje med så rak på en väg som går till huvudcylindern.
14

Tryck långsamt tryckstången till slavcylindern tills det tar stopp, sedan hålla den i fem till tio sekunder. Släpp långsamt tryckstången och låta den sträcka sig från slavcylindern. Upprepa detta steg så behövs tills all luft har evakuerats från systemet och vätskan i huvudcylindern är fri från luftbubblor.
15

Infoga slavcylindern i transmissionen. Skjut cylindern samtidigt vrida det medurs tills det snäpper på plats. Montera den hydrauliska klämman line support på sitt fäste på golvplåten.
16

Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken med hjälp av domkraft.
17

långsamt kopplingspedalen trampas ner genom hela sitt utbud av rörelse och släpp det 25 gånger för att slutföra utrensning av luft från systemet.
18

Kontrollera vätskenivån i kopplingens huvudcylinder och fyll den till " Full "märke. Montera locket huvudcylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75800.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.