Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vanliga problem på Daewoo Lanos

Framme på den amerikanska marknaden för 1999 års modell, var Daewoo Lanos en subcompact bil som tillverkas av koreanska biltillverkaren Daewoo. Det fanns flera problem med Lanos, inklusive mekaniska, elektriska och kosmetiska defekter. Även antalet problem minskade i varje årsmodell, bilen var aldrig en rask säljare i USA De Lanos upphört att säljas i landet efter 2002. Alla årsmodeller
p Det finns två problem som är förknippade med Daewoo Lanos oavsett årsmodell. Vissa fordon kan uppleva smältande Kamaxellägets sensorer, ett tillstånd som kan sprida sig till kamaxeln locket och kablaget. Vanligtvis kan problemet detekteras genom en brinnande lukt och synlig rök, liksom belysningen av "Check Engine" indikator. Att misslyckas med att sköta detta kan orsaka brand under huven på bilen. Återförsäljare kan ersätta sensorerna och installera ytterligare säkring kostnadsfritt.

Vissa Lanos har krockkuddar som inte överensstämmer med kraven i Federal Motor Vehicle Safety Standard No 201. Detta innebär att krockkuddarna inte får placera ut i händelse av en krasch. Återförsäljare kan installera nya energiabsorberande airbag fästen utan kostnad.
1999 Årsmodell

I vissa 1999 Daewoo Lanos, kan sidodörrarna har otillräcklig hållfasthet för att motstå effekten i händelse av en krasch. Detta beror på att dörren dynan placerades på baksidan av dörranordningen snarare än mitten. Ett sådant villkor inte uppfyller FMVSS nr 214, som fastställer standarder för sidodörr styrka. Bäcken skydd skulle kunna minskas drastiskt som följd. Återförsäljare kan flytta pad till sitt rätta läge.

Dessutom vissa fordon tenderar att ha styrningen bussningen hjulcentrum förbinder navet ratten till rattstången slip. I dessa fall kan ratten bytas ut. Det har också funnits problem med att lossa lättmetallfälgar på grund av avsaknaden av insatser stålbussning runt öppningarna hjulbultar. Dessa hjulbultar skulle behöva nytt vridmomentbelastas.
2000 Årsmodell


Förutom legeringen-wheel problemet med 1999 Lanos, cirka 2000 fordon kan ha skadat kablage på grund av konstant gnidning mot en kroppssöm i golvpanelen. Detta kan orsaka motorstopp. Återförsäljare måste ersätta och åter placera ledningsnätet, fästa det permanent på en plats var det inte kan skadas.
2001 och 2002 års modell

Problem med Daewoo Lanos minska avsevärt med de två senaste årens produktion. Förutom de brister som kan påverka varje årsmodell, förblev elsystemet ledningar problem med 2001 Lanos. Detta är dock frågan nästan obefintlig med 2002 poster.
Slutsats

Daewoo Lanos är inte precis det bästa valet för en subcompact eller kompakt bil. Toyota Corolla, Honda Civic och Mazda3 är mycket bättre val. Men eftersom dess andrahandsvärde är mycket låg, kan det göra för en bra affär. Bara se till att du får antingen en 2001 eller 2002 Lanos, eftersom de tenderar att ha minst problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71508.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.